Kino filmo "American Honey" kadras

Tiesą sakant, šie metai yra geriausi ir blogiausi filmų istorijoje. Kino ekranų pažibos, tokios kaip „Rogue One“, susižeria begales pinigų, tačiau nepriklausomiems filmams dar niekada neteko turėti tokio sudėtingo laikotarpio, besivaržant dėl riboto žiūrovų dėmesio.

Nauja ekonomikos realybe tampa tai, kad platintojai nesugeba parduoti bilietų į ne itin išreklamuotus filmus. Dėl to galima kaltinti televiziją, Netflix, arba trumpalaikio dėmesio amžių.

Žinoma, ne visos naujienos yra tokios niūrios. 2016 metai turėjo keletą laimingų varžovų, tokių kaip „Manchester by The Sea,“ „Moonlight“ ir „La La Land“. Jie sugebėjo pelnyti sėkmę ir buvo stumiami į priekį Oskarų ceremonijos skambesio. Tačiau didžiajai daliai nepriklausomo kino teko likti nuošalėje. Štai 10 filmų, kurie tikrai nusipelnė didesnio dėmesio.

1. “American Honey”

Kai režisierės Andrea Arnold drama apie neramių pauglių grupę debiutavo Kanų festyvalyje, filmas triumfavo kaip vienas geriausių 2016 metais. Tačiau, kažkokių būdu filmas vis gi sugebėjo pralaimėti rudens sezono metu. Juostoje galime stebėti puikų Sasha Lane ir Shia LaBeouf duetą. Aktoriai neabejotinai demonstruoja savo geriausius gebėjimus, o juosta tikrai verta būti pamatyta. Istorija pasakoja apie tai, kaip neturinti ko prarasti jauna paauglė prisijungia prie žurnalus platinančios jaunuolių grupės.

2. “Other People”

Šių metų kino festivalis „Sundance“ atidaromas su dramine komedija apie jauną gėjų (Jesse Plemmons), kuris keliauja į savo namus, esančius Sakramente, tam kad pasirūpintų savo sergančia mama (Molly Shannon). Šis filmas yra santrauka apie tai, ką geriausio siūlo Park miestas. Sahnnon nusipelnė gauti Oskaro nominaciją dėl savo vaidmens liūdname filme, tikrai labai gaila, kad filmo nematė dar daugiau kino akademijos rinkėjų. Nėra jokių abejonių, kad pirmą kartą režisuojantis Chris Kelly ateityje sukurs kažką dar geresnio.

3. “Sing Street”

Trečiasis režisieriaus John Carney’s muzikinis filmas buvo toks pat puikus kaip ir jo ankstesnieji filmai “Once” ir stulbinantis “Begin Again,” kuris pasakoja apie tai kaip keli paugliai įkuria roko grupę, filmas buvo sukurtas Airijoje 1980 metais. Muzikinis filmas “Sing Street,” turintis ispūdingą garso takelį, būtų galėjęs tapti vienu iš pelningiausių Miramax kompanijos metų filmų, jei tik ji būtų rodyta 90-ųjų viduryje.

4. “Everybody Wants Some!!”

Filmas, atsilikdamas nuo „Boyhood“ sėkmės tampa mįsle, kodėl režisierius Richard Linklater neįtraukia didesnės minios į savo dvasinį „Dazed and Confused“ filmo tęsinį. Komedija apie 1980 metų koledžo beisbolo komandą, reklamuojamą Blake Jenner, Wyatt Russell ir Tyler Hoechlin, turi sudedamųjų dalių, kurios filmą parodo kaip kultinę klasiką.

5. “Hello, My Name is Doris”

Remiantis šiandieniniais standartais, Michael Showalter komedija apie darbuotoją (Sally Field), kuri plėtoja aistrą savo bendradarbiui (Max Greenfield), yra didelis pasisekims. Tačiau atrodo, kad, jeigu filmas „Hello, My Name is Doris“ kinuose būtų pasirodęs kitu laiku, pavyzdžiui 1999 metais, tai jis lengvai uždirbtų per 50 milijonų dolerių, kaip ir energinesnis filmas „My Best Friend‘s Wedding.“ Filmas susideda iš tobulo anti romantiškumo, įtvirtinto nesuvaldomai juokingu Field pasirodymu.



6. “Don’t Think Twice”

Mike Birbigilia ant savo pečių nešioja trigubą pareigą – rašytojo, režisieriaus ir draminės komedijos žvaigždės. Filmas pasakoja apie trupę tobulėjančių aktorių iš Niujorko. Kaip ir Lenos Dunhman „Tiny Furniture,“ kuris taip pat debiutavo SXSW sugrįžime į 2010 metus, „Don‘t Think Twice“ yra puikus žmonių, pagautų tarp sėkmės iliuzijos ir vidutinybės gyvenimo atvaizdas.

7. “Christine”

Rebecca Hall’s, per pastaruosius metus atlikusi stiprios moters vaidmenį, daro tai be trūkumų, jai teko vaidinti visiško nervinio išsekimo kankinamą moterį. Šioje dramoje, režisuotoje Antonio Campos, ji yra tiesiog nepakartojama. Šis filmas yra paremtas TV reporterės Christine Chubbuck gyvenimu, vykusiu 1970 metų laikotarpiu. Tikėkimės, kad Holivudas ir toliau suteiks jai šansą tobulėti.

8. “Krisha”

Per linksmą Padėkos dienos vakarienę Teksase atvyksta moteris su slaptu demonu. Pirmą kartą kuriančio filmą Trey Edward Shults „Krisha“ dalinai yra šeimos drama ir siaubo filmas apie senelę (Krisha Fairchild), bandančią išsigelbėti nuo savo pačios praeities. Nors žvaigždžių pasirodymas nepelnė jokios piniginės sėkmės, „Krisha“ galimai bus iššstudijuota ateinančiais metais, po to kai Shults buvo karūnuotas kaip Holivudo „tai“ režisierius.

9. “Certain Women”

Trys istorijos atvaizduoja vidurio Amerikos dramą, režisuotą Kelly Reichardt, kuri gyvena netoli pasienio. Tačiau paskutinioji istorija, įtriaukianti Kristen Stewart, vaidinančią mokytoją, ir Lily Gladstone, vaidinančią pastarosios ilgesingąją studentę, savo atsipalaidavimu taip atgaivina, jog priverčia žiūrovų širdis džiaugtis.

10. “A Monster Calls”

Galbūt, tol kol filmas nėra palikęs kino teatrų, jis neturėtų būti įtrauktas į šį sąrašą. Tačiau šis filmas, kartu su Liam Nesson įgarsinančiu monstrą, nuostabiu aktoriumi berniuku Lewis MacDougall vaidinančiu pagrindinį herojų ir Felicity Jones, vaidinanča brito berniuko mamą, užgožia kitus filmus savo kerinčia alegorija apie praradimus.

Taip pat skaitykite: TOP 10 nuostolingiausių 2016-jų kino filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: