Kino filmo "When we first met" kadras

Pasitaiko vakarų, kai norisi pažiūrėti rimtą, akis atveriančią dramą, arba neramiai žvelgti per petį, žiūrint naujausią siaubo filmą. Bet kartais, kai būname pavargę nuo rutinos, darbo ir greito gyvenimo tempo, norime tiesiog ramiai ir jaukiai pasėdėti ant sofos ir pažiūrėti neįpareigojantį, linksmą filmą – tam ir yra sukurtos romantinės komedijos.

Romantiškiausia metų diena – puikus laikas pabūti su mylimu žmogumi, o už lango dar tyliai vaikštant vasariui, vakaras su geru filmu tikrai nebus nuobodus. Šiuose filmuose ne viskas sukasi apie romantinius santykius, dažnai yra pabrėžiama tikra draugystė, nestokojama humoro ir linksmų nuotykių. Dėl šių priežaščių, romantinės komedijos yra vienas populiariausių kino žanrų. Populiarus jis ne tik televizijos ar kino teatro ekranuose, bet ir „Netflix“ platformoje. Čia pateikiame 10 geriausių „Netflix“ originalių romantinių komedijų.

10. „When we first met“ (2018)

Daugelis yra susidūrę su meile be atsako, tačiau tikriausiai niekas negali pasakyti, kad turėjo net keletą galimybių iš naujo bandyti savo laimę su išrinktuoju. Būtent toks scenarijus vystosi šiame filme. Pagrindinis veikėjas Nojus (akt. A.DeVine), pakviestas į Avery (akt. A.Daddario) sužadėtuves visiškai nesidžiaugia: mergina, kurią jis yra įsimylėjęs, ruošiasi tekėti už kito. Padauginęs alkoholio Nojus užmiega nuotraukų kabinoje, o kitą dieną pabunda praeityje ir gali pakeisti savo gyvenimą taip, kad būtent jis vestų Avery.

Šis scenarijus dažnai naudojamas filmuose – kelionė atgal į praeitį, siekiant pakeisti esamas pasėkmes, tai buvo naudojama ir filmuose “About Time” , “Groundhog Day”, “If I fall”. Šiuo atveju, šis scenarijus atrodo naujas, tik todėl, kad filmo pabaigoje pagrindinis veikėjas negauna to, ko originaliai norėjo, jo noras būti su svajonių mergina neišsipildo. Šis filmas neatrado labai originalus, tačiau jame gausu gyvenimiškų pamokų, kurios nors ir skamba kiek tuščiai, priverčia susimąstyti.

Dar prieš filmo debiutą, pasirodžius reklaminiam filmukui, iškilo klausimų apie pateikiamą pagrindinę mintį – vyruką, kuris niekaip negali pamiršti nenusisekusių santykių ir judėti pirmyn. Seksualinio priekabiavimo Holivude fone, ši tematika nepadarė gero įspūdžio. Tiesa, viena pagrindinių aktorių – A. Daddario, interviu teigė, kad vaikinai visada stengiasi, kad merginos juos pamėgtų, o merginos daro tą patį. Pažiūrėjus filmą tampa aišku, kad tai nėra nemalonu”.

9. „Happy anniversary“ (2018)

ICULT PELICULA FELIZ ANIVERSARIO

Šis filmas nėra vien tradicinė romantinė komedija, o tai ir pliusas, ir minusas. Čia galima atrasti seną gerą tiesą – idealizuoti žmogų galima tik jo gerai nepažystant. Filmas prasideda 3-siomis Samo (akt.B.Schwartz) ir Molės (akt.N.Wells) draugystės metinėmis ir viskas atrodo gerai. Kol Molė neatskleidžia, kad nebesijaučia laiminga. Nuo tada filmo scenarijus ima šokinėti tarp praeities – galime pamatyti poros santykių pradžią, romantiškus pasimatymus, pirmąsias šventes kartu, ir dabarties – pykčiai, barniai ir nesutarimai dėl ateities.

Ši istorija nėra tipiškai romantiška jau vien dėl to, kad nesibaigia ilgai ir laimingai”, o veikiau priešingai – tuo prasideda. Tolimesnis veiksmas tik parodo, kas iš ties vyksta, kai praeina tas saldus, įsimylėjimo laikotarpis ir mus pradeda supti rutina. Abu pagrindiniai aktoriai įtikinamai atlieka rutinoje paskendusios poros vaidmenį, tačiau jų veikėjus pamėgti sunku. Filme labiau akcentuojamos ne gražios akimirkos, o nesutarimai ir asmenybių skirtumai, bet kiekvienas mūsų gali rasti juose panašumų sau.

Komedijos režisierius J.Stern prisipažino, kad ši juosta pusiau autobiografinė. O visiems kurie yra buvę ilgalaikiuose santykiuose, ši komedija veikiau ne privers juoktis, o nostalgiškai primins buvusius santykius.

8. „Ibiza: Love drunk“ (2018)

Ibiza: Love drunk (2018) film movie

Šis filmas visiška priešingybė juostai aptartai aukščiau. Čia nėra užslėptos, gilios minties ir jis labai tinkamas linksmam vakarui su draugais. Ši komedija tarsi naujos tendencijos komedijose pavyzdys – jei seniau komedijų herojai būdavo vyrukai išvykę į kelionę, vakarėlį ar bernvakarį, kurie padaugina ir patenka į pavojingus, bet linksmus nuotykius, dabar dažnai pagrindinės herojės – moterys. Tokia permaina buvo paskatinta ir paskutinių socialinių judėjimų Holivude ir besikeičiančių gyvenimo normų bei suteikia daugiau galios moterims.

Pagrindinė herojė Harper (akt. G.Jacobs) yra pavargusi nuo darbo viešųjų ryšių įmonėje ir gyvenimo Niujorke, todėl sulaukus darbo užduoties Barselonoje ji apsidžiaugia ir pasikviečia į kelionę savo dvi geriausias drauges Nikki (akt. V.Bayer) ir Leah(akt. P. Robinson). Merginos linksmai leidžia laiką, o vieno vakarėlio metu Harper susižavi populiariu dj Leo (akt.R.Madden) ir nuseka paskui jį į Ibizą.

Šioje komedijoje nėra jokios dramos, konflikto, o pabaiga – aiški vos jai prasidėjus. Kartais tokie filmai išsiskiria geru humoru, stipriu scenarijumi. Čia nėra nei vieno, nei kito,tačiau galima rasti gražius vaizdus ir romantišką istoriją.

7. „The incredible Jessica James” (2017)

The incredible Jessica James (2017) film movie Netflix

Ši romantinė komedija lyg ir turi visus reikiamus ingridentus. Du žmonės susitinka ir laikui bėgant įsimyli, vėliau – įvykęs konfliktas tik sustiprina jų meilę ir filmas baigiasi „ilgai ir laimingai“. Visa tai lyg ir tinka šiuo atveju, bet ši komedija yra daug daugiau. Pagrindinė veikėja Jessica (akt. J.Williams) neseniai išsiskyrė su savo vaikinu, todėl gera draugė Tasha (akt. N.Wells) suorganizuoja jai pasimatymą su kiek vyresniu Boone (akt.C.O’Dowd). Įdomu, kad šių laikų romantinis filmas parodo, kad įmanoma sutikti antrą pusę ir tradicinių pasimatymų metu, ne tik per socialinių tinklų ar pažinčių programas. Realistiškai atrodo ir abiejų pagrindinių veikėjų nesugebėjimas paleisti savo ex – tiek Jessica, tiek Boone periodiškai seka savo buvusiųjų gyvenimus. Tokios smulkios detalės iš realaus gyvenimo, komediją paverčia realistiškesne kiekvienam.

Poros gyvenimas sekasi puikiai, kol, kaip minėta ankščiau, ištinka tas centrinis scenarijaus konfliktas, bet ,žinoma, viskas baigiasi laimingai. Komedija parodo, ne tik gyvenimą susitikinėjant, bet ir šeimos santykius: Jessicai nuvykus aplankyti šeimos į Ohajų, ji susiduria su siauromis ir konservatyviomis jų pažiūromis, kuomet jos vyresnioji sesuo yra sukūrusi šeimą ir laukiasi, o Jessica šio žingsnio žengti dar neplanuoja. Tai tikroviška scena iš dažno jauno žmogaus gyvenimo – spaudimas daryti tai, kam dar nesi pasirengęs. Ši komedija lengva ir tradiciška, tačiau su žiupsneliu realizmo.

6. „Our souls at night“ (2017)

Our souls at night (2017) film movie Netflix

Šis filmas nors ir turi savų komiškų ir linksmų momentų, labiau primena dramą, nei romantinę komediją. Pagrindiniai veikėjai vyresnio amžiaus našliai Addie (akt.J.Fonda) ir Louis (akt.R.Redford) daugelį metų yra kaimynai, bet menkai vienas kitą pažįsta. Vieną vakarą, Addie užsuka ir pasiūlo Louis vakarus praleisti kartu, kad nesijaustų tokie vieniši. Jis sutinka ir taip prasideda graži, romantiška draugystė. Jie atskleidžia vienas kitam tamsias praeities paslaptis ir skaudulius, o dabartyje leidžia laiką kartu su Addie anūku ir džiaugiasi vasara.

Emocijos šiame filme atrodo yra perteikiamos puikiai, subtilaus scenarijaus ir puikaus aktorių darbo pagalba. Tačiau, jos per tobulos, kad būtų tiesa. Addie ir Louis santykiai atrodo tvirti ir paremti atvirumu bei pasitikėjimu ,tačiau jie per daug puikūs, kad turėtų šansą išlikti. Čia nėra didelio konflikto, istorija teka panašia tėkme visą laiką.

Nors ir nėra nereikalingos dramos elementų, iš šios istorijos galima išmokti, kad visi mes turime praeitį. Taip sako Addie, sužinojus apie Louis neištikimybę mirusiai žmonai. Ji jo nesmerkia ir neteisia, o stengiasi išklausyti. Tai labiausiai išsimena iš šios jaukios, šiltos juostos.

5. „Always be my maybe” (2019)

Always be my maybe (2019) movie film Netflix

Nors pastaruoju metu azijiečių kilmės aktorių filmuose galima išvysti daugiau, tačiau kiekvienas tokių filmų vis dar sulaukia didesnio dėmesio. Ši komedija nepateikia didelio išskirtinumo ar neregėto scenarijaus – geriausi vaikystės draugai užauga ir nutolsta, o susitikę po daug metų bando atkurti draugystę ir suprasti savo jausmus vienas kitam.

Šioje istorijoje pagrindinių aktorių vaidyba ir humoras suteikia daug žaismingumo ir šviežumo. Sascha (akt. A.Wong) ir Marcus (akt. R.Park) – geriausi draugai nuo mažų dienų, dažnai leidžia laiką kartu. Saschos tėvai dažnai palieka ją vieną namuose, todėl didžiają laiko dalį ji leidžia Marcus šeimoje, jo mama Judy (akt. S.Park) išmoko ją gaminti azijietiškos virtuvės patiekalus ir įkvepia kulinarijai. Tačiau, po staigios Marcus mamos mirties, jų draugystė nutrūksta, o susitikus po daug metų – jų gyvenimai negali būtų labiau skirtingi. Marcus liko gimtąjame mieste, su tėvu užsiima būsto remontu ir dainuoja vietinėje grupėje. Sascha tapo žymia virtuvės šefe ir susižadėjo su turtingu verslininku. Jiems vėl susitikus, greitai pasimiršta senos nuoskaudos, o draugystė virsta į romantiškus jausmus.

Šioje komedijoje vietomis galima pamatyti per daug sentimentalumo ir plokščio, negilaus humuro, bet tai filmas, kuris pralinksmina ir praskaidrina nuotaiką.

4. „Someone great” (2019)

Someone great (2019) movie film Netflix

Nors ši komedija apie išsiskyrimą ir judėjimą pirmyn, svarbiausias jos akcentas – draugystė. Jane the virgin” žvaigždė Gina Rodriguez vaidina muzikos apžvalgininkę Jenny, kuri gauna darbo pasiūlymą San Fransiske ir ruošiasi ten persikelti iš Niujorko. Viskas būtų puiku, bet jos vaikinas Nate (akt.L.Stanfield) palieka ją po 9 metų kartu ir ji pasineria į liūdesio liuną. Jai padėti suskumba dvi geriausios draugės, Blair (akt. B.Snow) ir Erin (D.Wise) ir merginos ruošiasi paskutinį kartą, prieš Jenny išvykimą gerai pašėlti muzikos festifalyje.

Šioje juostoje yra tai, ko būtent trūksta romantinėms komedijoms. Moteriškos draugystės prieskonių galima pastebėti kultinėse komedijose, kaip Bridesmaids”, tačiau realią ir įtikinamą draugystę ekrane sukurti sunku. Šiuo atveju, atrodo puikiai susipina aktorių chemija, humoro jausmas ir įvykių tikroviškumas. Kiekviena moteris gali susitapatinti su Jenny ir tuo jausmu, kai nori santykius išsaugoti, nepaisant to, kokie neįmanomi jie atrodo.

Nors pagrindinė veikėja yra Jenny, tačiau Erin ir Blair istorijos taip pat turi reikšmę. Blair nutraukia į niekur vedančius santykius, o Erin bando kurti naujus su savo mergina Leah (akt.R.N.Jones). Pagrindinis veiksmas vyksta muzikos festivalyje, todėl nereiktų stebėtis, kad filme gausu geros muzikos, kas suteikia puikų foną įvykiams ekrane ir garantuoja gerą nuotaiką žiūrovams.

3. „Tramps“ (2016)

Tramps (2016) film movie Netflix and

Iš pradžių, galima pamanyti, kad ši juosta – tipinis veiksmo filmas. Pagrindinis veikėjas Danny (akt. C.Turner) gyvena ramų gyvenimą savo motinos namuose bei dirba virtuvėje, kol vieną dieną – sulaukia skambučio iš savo brolio, kuris yra kalėjime ir negali atlikti vieno darbelio. Dabar Danny turi pakeisti vieną lagaminą, kitu ir darbas bus atliktas, tačiau įvykus klaidai jis ir į tai įsivėlusi mergina Ellie (akt.V.Patten) bando viską ištaisyti.

Nors atrodo, kad filmas daugiau dėmesio skirs pačiam veiksmui ir istorijai, svarbiausias akcentas yra Danny ir Ellie santykiai. Neeilinėmis aplinkybėmis susipažinę jaunuoliai yra visiškai skirtingos asmenybės, tačiau juos vienija noras ištrūkti ir jų sunkios gyvenimo sąlygos.

Istorijai progresuojant, realistiškumo faktorius tampa mažiau svarbus – istorija sunkiai įtikėtina, tačiau didelę reikšmę sukuria puiki aktorių vaidyba. Pagrindiniai veikėjai atrodo tikri ir realūs, o jų veiksmai, nors ir sunkiai paaiškinami, bet pateisinami.

2. „To all the boys I’ve loved before” (2018)

To all the boys I've loved before (2018) film movie netflix

Pagal to paties pavadinimo J. Han knygą sukurtas filmas kitu kampu pažvelgia į paauglių santykius ir draugystes. Ši romantinė komedija greitai tapo viena žiūrimiausių ir mylimiausių Netflix” platformoje. Korėjiečių kilmės vidurinės mokyklos moksleivė Lara Jean nemėgsta išeiti iš savo komforto zonos ribų – ji turi vieną gerą draugę Chriss (akt.M.Arthur) ir tiesiog paniškai bijo kalbėti su vaikinais. Jos uždarumą tikriausiai lemia ir motinos netektis ir buvimas vyresniosios sesers Margot (akt.J.Parrish) šešėlyje. Jei kam nors pajunta simpatiją, Lara Jean parašo jam laišką, apibūdindama savo jausmus. Žinoma, ji jų niekada neišsiunčia ir nuo vaikystės laikų, tokių laiškų yra 5. Tačiau, pasikeitus aplinkybėms visos penkios jos buvusios simpatijos gauna meilės laiškus. Viena iš simpatijų – buvęs sesers vaikinas. Skubiai bandydama ištaisyti padėtį, ji pradeda netikrus santykius su senu draugu ir simpatija Peter (akt. N.Centineo).

Tai nuspėjama istorija, bet ji turi savitumo ir tam tikro žavesio, primena mokyklos laikus ir pirmas, nedrąsias meiles. Tai istorija, kuri sukels šypseną ir juoką, bet ir primins šeimos svarbą ir paramą bei tai, kaip svarbu žinoti, kas iš ties esame.

1. „Set it up” (2018)

Set it up (2018) film movie

Pati juostos pradžia jau išduoda istorijos pabaigą. Pagrindiniai veikėjai Harper (akt.Z.Deutch) ir Charlie (akt.G.Powell) dirba asistentais mažai apmokamame, tačiau daug pastangų reikalaujančiame darbe. Susivieniję dėl neapykantos savo bosams, jie nusprendžia juos supažindinti, tikėdamiesi, kad tie – taps pora ir labiau pasiners į asmeninį gyvenimą ir santykius, o ne darbą. Kaip ir nuspėjama, įsimyli ne tik jų vadovai, bet ir jie patys.

Pagrindiniai veikėjai, pakankamai skirtingi, bet kartu, jie regis dera puikiai. Harper – optimistiška, pasitikinti savimi altruistė, o Charlie – gerai apgalvojantis ir linkęs į vienatvę. Jie atrodo visiškos priešingybės, tačiau ekrane jų istorija vystosi sklandžiai, pastebima puiki chemija tarp aktorių ir linksmi dialogai. Tai nėra tas filmas, kuriame gausu tylos minučių. Veikėjai kalba ir kalbasi, o tai sukuria realumo pojūtį, kai problemos yra sprendžiamos, o ne paliekamos tyloje.

Filmas pasibaigia taip, kaip ir prasidėjo – bandymu supiršti ir nors ši istorija tipiška romantinėms komedijoms, tačiau turi savitumo, pagrindiniai veikėjai įsimena ilgam, o jų istorija nors ir nuspėjama, bet verčianti smagiai nusišypsoti.

Taip pat skaitykite: TOP 10 itin tamsių romantinių filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: