© Linos Fridrikaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maždaug vienas iš keturių žmonių visame pasaulyje naudojasi socialiniais tinklais – tai apie 1,73 mlrd. žmonių. Atliktas tyrimas rodo, jog 2017 metais socialiniais tinklais naudosis netgi 2,55 mlrd. pasaulio gyventojų. Žvelgiant į sparčiai didėjančias socialinių tinklų vartojimo tendencijas pasauliniu mastu, įdomu, kokie soc. tinklai tituluojami geriausiais pasaulyje?

„TopTenReviews.com‟, remiantis skirtingais vertinimo kriterijais (saugumas, paieškos galimybės, profiliai, soc. tinklų specifiniai bruožai bei ypatybės), išskiria štai tokios sudėties 2014 metų geriausių socialinių tinklų dešimtuką:

10. „Netlog‟. Belgų sukurtas produktas, kuris gali pasigirti daugiau nei 40 kalbų pasirinkimo asortimentu. Tačiau čia sudėtinga susirasti naujų draugų, nebent Jūs esate nusiteikę mokėti už papildomas paslaugas. Nors Netlog ir turi stiprias asmeninių profilių kūrimo ir vystymo, saugumo sferas, tačiau negali konkuruoti su visiškai nemokamais soc. tinklais. Įvertinimas – 6.57/10.

9.  „Bebo‟. Šis socialinis tinklas gimė angliškai kalbančiose valstybėse, tokiose kaip: Airija, Anglija ir Naujoji Zelandija. Bebo turi stiprius saugumo parametrus, vartotojus tai pasitinka jau pirmame naudojimo etape – bandant užsiregistruoti. Tačiau čia negalima ieškoti draugų pagal vardus, mokymosi įstaigas ar miestus. Bebo būtų geras soc. tinklas, jei susilauktų gausesnio vartotojų rato. Įvertinimas – 7.08/10.

8. „Hi5‟. Vienas iš pagrindinių privalumų – labai paprasta susirasti naujų draugų, megzti pažintis. Tačiau Hi5 traktuojamas kaip pažinčių socialinias tinklas, o tai mažina svetainės profesionalumą. Hi5 vis dar bando atrasti save, kokia kryptimi pasukti. Jei Jūs ieškote pusiau pažinčių, pusiau socialinio tinklo – ši interaktyvi interneto svetainė kaip tik Jums. Įvertinimas – 7.25/10.

© Linos Fridrikaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

7. „Friendster‟. Šią internetinė svetainę galima apibūdinti kaip socialinį žaidimų tinklapį. Friendster gali pasigirti pasirinkimu iš galybės įvairiausių žaidimų. Tačiau dauguma pašto, kurio sulauksite – šlamštas, nepageidaujamos masiškai siunčiamos žinutės. Jeigu Jūs siekiate užmegzti draugystės ryšius žaidžiant mėgstamus žaidimus – Friendster atitiks Jūsų poreikius. Įvertinimas – 7.65/10.

6. „Orkut‟. Šis internetinis projektas buvo pirmasis „Google‟ bandymas sukurti socialinio tinklo internetinę svetainę. Vienas iš privalumų, jog Orkut siunčia visus elektroninius laiškus į Jūsų „Gmail‟ paskyrą. Tačiau Orkut nepasiekė labai didelio populiarumo, vartotojų bazė Jungtinių Valstijų viduje yra ganėtinai maža. Šis soc. tinklas perkūrė savo teikiamas paslaugas, perėjo į plačiają visuomenę, tačiau šis žingsnis buvo atliktas per vėlai, jog būtų pasiekęs Amerikos socialinių tinklų vartotojus. Įvertinimas – 7.8/10

5. „LinkedIn‟. Galbūt tai ir nėra vieną iš socialinės medijos svetainių, kuriose Jūs lankytumėtės kasdien, tačiau LinkedIn gali pasirodyti kaip „gyvenimo išgelbėtojas‟, jei šiuo metu ieškote naujos darbo vietos. Paieškos funkcija rodo idealius rezultatus, kaip Jūs esate susijęs su kitais šios internetinės bendruomenės nariais.  Tačiau apmokami atnaujinimai prašo per daug, o suteikia per mažai. Nors tai ir nėra malonumams sukurta socialinės medijos svetainė, tačiau LinkedIn gali pasirodyti neįkainojama Jūsų profesiniam gyvenimui. Įvertinimas – 7.88/10.

© Linos Fridrikaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

4. „Myspace‟. Ši interaktyvi internetinė svetainė suprato, jog norint išgyventi, reikia atrasti nišinę rinką. Šiuo metu, Myspace pagrindinį dėmesį skiria muzikos pramonei. Čia Jūs galite klausytis ir transliuoti bet kokią dainą, taip pat susisiekti su dainų atlikėjais. Minusas, kuris pabrėžiamas, jog negalima importuoti profilio nustatymų ir informacijos iš senosios Myspace paskyros. Jei kuriate dainas ir esate muzikos bendruomenės dalis, Myspace – puikiai Jus atitinkantis socialinis tinklas. Įvertinimas – 8.28/10.

3. „Google+‟. Ši socialinės medijos svetainė yra naujausiai įžengusi į konkurencijos sritį tarp socialinių tinklų svenatinių. Google+ turi labai stiprią paieškos sistemą. Prie minusų priskiriama: profilio/anketos puslapis neleidžia asmeninti URL (Unifrom Recource Locator). Google+ puikus socialinis tinklapis, turintis beveik visas funkcijas, reikiamas tokio pobūdžio paslaugoms. Įvertinimas – 8.53/10.

2. „Twitter‟. Nei viena kita socialinių tinklų svetainių nesuteikia visapusiškų privalumų naudojantis teikiamomis paslaugomis taip greitai ir betarpiškai kaip Twitter. Įkelti nuotraukas į Twitter yra neįtikimai lengva. Tuo tarpu, ganėtinai sudėtinga ieškoti kitų narių pagal vardus. Su greita prieiga prie draugų atnaujinimų ir naujienų, Twitter yra viena iš geriausių socialinių tinklų svetainių. Įvertinimas – 9.38/10.

1. „Facebook‟. Kai Facebook įžengė į rinką, ši internetinė svetainė turėjo būti geriausias būdas tarpusavyje bendrauti besimokantiems mokymosi įstaigose žmonėms. Tačiau jau kelerius metus šis internetinis projektas išlaiko savo pavadinimą tarp geriausių socialinių tinklų. Facebook naudojimo paprastumas leidžia lengvai tikrinti naujienas ir pranešimus. Prie minusų priskiriama, jog negalima keisti profilio spalvų bei pridėti modifikuotų stiliaus paketų. Facebook yra puiki internetinė terpė bendrauti su draugais ir šeima. Įvertinimas – 9.63/10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: