Pexels.com archyvo nuotr.

Jautienos produktai bus pašalinti iš Londono Goldsmito universiteto, siekiant įgyvendinti planą, kuriuo siekiama iki 2025 metų kardinaliai sumažinti išmetamų teršalų kiekį. Tokiu būdu universitetas kovoja su klimato problemomis.

Šis planas bus pradėtas įgyvendinti jau kitą mėnesį. Vykdant jį, studentai, kurie naudoja plastikinius puodelius ar plastiko butelius, už kiekvieną jų turės sumokėti po 12 centų.

Naujasis universiteto profesorius Frankesas Korneris teigė, kad darbuotojai ir studentai „aistringai rūpinasi mūsų aplinkos ateitimi“ ir kad „perpėjimai dėl galimos klimato avarijos yra pagrįsti“.

Šiam žingsniui pritarė ir Goldsmito studentų sąjungos prezidentas Džojus Lijamas, kuris teigė, kad universitetas turi „didžiulį anglies pėdsaką“ ir kad reikia tai panaikinti per ateinančius kelerius metus.

Šiam planui įgyvendinti nepakaks tiktai uždrausti jautieną ar įvesti rinkliavas už plastikinius puodelius. Planuojama įrengti daugiau saulės elementų visame universiteto miestelyje, kuris yra pietryčių Londone, ir kuo greičiau pereiti prie 100% švarios energijos tiekėjo.

Darbuotojai teigė, kad Goldsmitas taip pat toliau investuos į savo žemės sklypus ir stengsis rasti tinkamas vietas, kur anglies dioksido sugėrimas būtų geriausias. Taip pat studentams bus suteikta galimybė mokytis, kaip efektyviai kovoti prieš klimato kaitą ir mažinti išmetamų teršalų kiekį.

Korneris sakė: „Neįmanoma ignoruoti augančio visuotinio organizacijų raginimo rimtai atsižvelgti į pavojingus klimato pokyčius ir imtis atsakomybės už jų sustabdymą“.

Nors aš ką tik atvykau į Goldsmitą, iškart pastebiu kaip mūsų darbuotojai ir studentai rūpinasi mūsų aplinkos ateitimi ir yra pasiryžę pradėti žengti žingsnius, kurių mums reikia tam, kad sumažintume išmetamo anglies dvideginio kiekį“.

Pexels.com archyvo nuotr.

Skaičiai rodo, kad Goldsmitas kasmet išmeta maždaug 3,7 tūkstančių tonų anglies.

Remdamasis statistiniais duomenimis tinklaraštyje, Lijamas sakė: „Akivaizdu, kad mūsų universitetas turi didžiulį anglies pėdsaką. Tikimės, kad tai bus panaikinta vėliausiai iki 2030, nors tikimės tai padaryti iki 2025 m“.

Nors šie veiksmai yra tik pradžia ir dar reikia daug nuveikti, fantastiška matyti Goldsmitą prisiimant atsakomybę ir reaguojantį į miesto poveikį klimatui“.

Rosija Rodžers „Greenpeace UK“ kovos su klimato kaita kampanijos atstovė teigia: „Tai skatina pamatyti tokią įstaigą kaip Goldsmitas, kuri ne tik skelbia pavojų dėl galimos klimato avarijos , bet ir stengiasi tam užkirsti kelią.“

Tiek vartodami energiją, tiek parduodami maistą ar naudodami plastiką, – visi universitetai ir organizacijos, turinčios universiteto miestelį, gali atlikti pokyčius, kurie padėtų saugoti mūsų planetą“.

Kviečiame kitus sekti pavyzdžiu ir reaguoti į vykstančią klimato kaitą“, – teigė aktyvistė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: