© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pirmas įspūdis – tai kavinė, kuri nelūžta nuo klientų antplūdžio. Dienai įsibėgėjus ir Laisvės alėjos gyvenimui įgaunant pagreitį visi Kauno dramos teatro kavinės lauko staliukai laisvi… Įėjus į vidų taip pat galima išsirinkti sau norimą vietą – užimtas tik vienas stalas.

Kavinės išorė, be abejo, atrodo įspūdingai, juk tai nacionalinis Kauno dramos teatras! Skoninga ir tvarkinga. Tačiau kažkodėl žmonių šis vaizdas nepritraukia… Tiesa, išeinant iš kavinės lauke jau pastebėjau porą užimtų staliukų, būtų gal ir gana, bet einant Laisvės alėja nesunku pastebėti, kad kitose lauko kavinėse užimta didžioji dalis staliukų.

Įėjus į vidų pasitinka itin draugiškas ir dėmesingas padavėjas bei neįmantrus, tačiau skoningas kavinės dizainas. Paprasta, viskas savo vietose, nieko kas rėžtų akį, nieko kas įsimintų. Lietuviškas santūrumas. Tiesa, galbūt viduje kiek tamsoka, tačiau maistas matosi puikiai, o fotografuoti prieš valgant nėra būtina (nors jau įprasta manyti kitaip…).Kad groja muzika pajutau tik po keliolikos minučių. Raminanti ir tyli. Ir tai gerai, malonu tiek bendraujant su draugais, tiek atėjus suteikti sau poilsio valandėlę.

Padavėjas tikrai paslaugus ir netgi sakyčiau mažumėlę įkyrus. Kažkaip imi jaustis pernelyg stebimas. Žinote tuos parduotuvių konsultantus, kurie yra priversti sekioti potencialius pirkėjus ir siūlyti savo pagalbą, vos tau įėjus į parduotuvę? Tai šis padavėjas kiek panašus į tai… Klausimas „Ar viskas gerai?/Gal kas negerai?“ man buvo užduotas tiek kartų, kad nejučia ėmiau galvoti, jog gal iš tiesų čia kažkas negerai…

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Apskritai kavinėje atmosfera nebloga. Gera ramiai pasėdėti ir pabėgti nuo Laisvės alėjos ar viso Kauno šurmulio. Dažniausiai čia žmonės (bent jau taip sutapo, kai čia lankiausi aš) ateina po vieną ir ramiai skaitinėją spaudą laukdami pietų. O ir tie, kurie ateina po kelis sėdi ramiai ir vos girdimai šnekučiuojasi. Ši vieta nesistengia kažko vaizduoti, kažkuo apsimesti, ji tiesiog yra tokia, kokia yra.

Kauno dramos kavinė tikrai tiks išbadėjusiems. Maisto laukti tenka vos kelias minutes, o pasisotinu jau po pirmos pusės pirmo patiekalo. Kainos ne mažos, meniu gan skurdus, tačiau porcijos tikrai didelės ir sočios. Ne tik sočios beje, bet ir skanios. Ir nors nesugebėjau suvalgyti visko, ką užsisakiau skonis buvo malonus. Tiesa, nebaigtas patiekalas nustebino draugiškąjį padavėją ir jis vėl paklausė „kas ne taip?“. Nuraminau jį ir pasakiau, kad viskas gerai, neatrodo, kad jis patikėjo, bet šalin vis tik nuėjo. Nežinau ar šioje kavinėje niekas niekada nepalieka nebaigtos porcijos, ar tiesiog dažnai lankytojams būna „kažkas negerai“, bet nebaigta vištiena padavėją tikrai pribloškė.

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Užsisakiau gaspacho sriubos (6 Lt), vaizdas nebuvo įspūdingas, tačiau skonis visai malonus. Švelniai aštri sriuba maloniai degino gomurį, tačiau jau po kelių šaukštų pajutau sotumą ir beveik pasigailėjau užsisakiusi antrą patiekalą.  Suvalgiau kiek galėjau, tačiau visos porcijos įveikti neįstengiau ir žinojau, kad manęs dar laukia antras patiekalas.

Jo laukti ilgai neteko. Vos spėjus atsigerti keletą gurkšnių sulčių buvo atnešta ir vištienos krūtinėlė, kepta ant ugnies (14 Lt). Ugnis tikrai jautėsi, veikiau dėl padažo nei dėl pačios vištienos, tačiau subtilus dūmų skonis išgautas neblogai. Šalia patiektos salotos nebuvo pretenzingos, tačiau gaivios ir skanios.

Iš esmės pavalgiau greitai ir skaniai, apsupta jaukios aplinkos ir raminančios muzikos. Padavėjas pasiteiravo ar nenoriu deserto,  o jo atsisakius jis netruko paskaičiuoti sąskaitą.

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 4, nors porcijos didelės ir maistas skanus, tačiau meniu skurdokas… Norėtųsi turėti galimybę pasirinkti iš platesnio asortimento.

Aplinka, muzika: 5, kavinės interjeras rėkte rėkia, kad esi Lietuvoje, bet tuo pačiu metu demostruoja, kad lietuviška kavinė yra kultūringa ir santūri, o muzika leidžia ir maloniai pasišnekučiuoti ir jaukiai patylėti.

Aptarnavimas: 4, nors aptarnavimas greitas ir kokybiškas, tačiau būna, kad nutinka taip, jog dėmesio pasirodo kiek per daug. Būtent taip čia ir nutiko.

Verta apsilankyti: 4, tiems, kas nori sočiai ir greitai papietauti ramioje kavinėje Kauno dramos kavinė – pats tas. Tačiau tie, kurie ieško kažko prašmatnesnio ir įmantresnio turėtų dar pavaikščioti po Laisvės alėją.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: