(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

ASOCIACIJA „ŠVIESUVA”
A.Astrausko  firmoje  „Pirmas  žingsnis”, konferencijų salėje (Raudondvario pl. 150)
2009 – 02 – 18 (ketvirtadienis)
Pradžia – 16. 00 val.
Vaikų universiteto VI paskaita. Doc. dr. Žibuoklė Senikienė (Kauno medicinos universitetas) .
“Energetiniai gėrimai ir jų vartojimas”

Prekybos centrų lentynose išdidžiai rikiuojasi apie 15 rūšių energinių gėrimų; penkios rūšys gaminamos Lietuvoje.  Kasdien per televiziją, radiją matome ir girdime reklamas: „Energiniai gėrimai suteikia sparnus”, „Energiniai gėrimai viduje pažadina žvėrį” ir t. t. Kasmet pasaulyje parduodama apie 30 proc. daugiau; Lietuvoje energinių gėrimų pardavimas taip pat didėja ne mažesniais tempais.
Energiniai gėrimai pasaulyje atsirado ne taip seniai – nuo 2000 m. – ir jau turi savo vartotojų. Pirmas energetinis koktelis „Irn-Bru” buvo pagamintas Škotijoje dar 1901 m. Nors japonai ginčija, kad autorystė priklauso jiems, 1957 m. padariusiems „Lipovitan”. Labai gaila, kad nemažą šių gėrimų vartotojų grupės dalį sudaro jaunimas. Ypač šiuos gėrimus mėgsta studentai – jie tvirtina, kad tai nepakeičiamas dalykas sesijos metu ar ruošiantis koliokviumui. Ne mažiau už studentus energetinius gėrimus vartoja lankantieji kūno rengybą (fitness), tolimųjų reisų vairuotojai, naktinių klubų lankytojai ir nemažai žmonių, kuriems ilgą laiką reikia išlikti žvaliems ir aktyviems.
Atrodo, kaip paprasta: nusipirkai skardinę energetinio gėrimo, išgėrei – ir vėl žvalus, kupinas energijos, linksmas, užuot knapsėtum galva ir žiovautum. Tuo labiau kad tokių gėrimų gamintojai tvirtina, jog energetiniai gėrimai labai geri ir vertingi.
O kaip yra iš tikrųjų?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: