Ukrainos karinių pajėgų archyvo nuotr.

Visai neseniai Ukrainos 24-oji brigada sunaikinto Rusijos šarvuočio viduje aptiko įdomų radinį – pavogtą „Sony“ fotoaparatą, kuriame tarp šimtų prietaiso savininkų šeimos fotografijų buvo užfiksuota ir rusų karių fotosesija.

Surengtoje pavogto fotoaparato fotosesijoje rusų kariai įamžino ne tik nuvargusius savo veidus, bet ir brigados skiriamąjį ženklą – baltus raiščius. Fotografijose matosi miškingos vietovės ir net už poilsiaujančių rusų karių grupės įsitaisęs kulkosvaidis. Taip pat rusų fotosesijoje nestigo ir idiliškų buities vaizdų, tokių kaip pietaujantis karys ar jo kolega, pasidaręs asmenukę.

Ukrainos 24-oji brigada, paskelbusi rusų karių fotosesijos kadrus ir vieną šeimos, kuriam priklauso fotoaparatas fotografiją socialiniame tinkle „Facebook“ tikisi, kad apvogta šeima atpažins save ir susisieks su brigada dėl „Sony“ fotoaparato grąžinimo.

Prieš jūsų akis – iš pažiūros įprastos fotografijos iš paprasčiausio fotoaparato. Tokius fotoaparatus ukrainiečių šeimos dažnai naudoja savo asmeninio gyvenimo kadrams įamžinti, tačiau šis prietaisas turi savo istoriją. Rusų įsibrovėliai pavogė jį iš paprastų ukrainiečių civilių Kijeve ir atsinešė jį su savimi iki pat Luhansko srities. Dėka karių žemo intelekto, turime nedidelį Rusijos Federacijos 31-osios brigados okupantų, vykdančių žiaurumus Ukrainoje, portretų rinkinį. Nuoširdžiai tikimės, kad tikrieji fotoaparato savininkai sveiki ir gyvi bei netrukus galėsime grąžinti jų įrenginį, nukeliavusį tokį ilgą kelią“, – rašoma „Facebook“ įraše.

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai kalbėdamas su Laisvosios Europos radiju tikino, kad remiantis fotoaparato vaizdais daroma prielaida, kad jis atkeliavo iš šiaurinio Hostomelio priemiesčio ir buvo pavogtas tuomet, kai rusai bandė įsiveržti į Kijevą. Taip pat atstovas teigė, kad „Sony“ kameroje buvo aptikta beveik 1000 ukrainiečių šeimos nuotraukų, įskaitant atostogų ir vaikų diplomų įteikimo ceremonijos kadrus.

Nors nuotraukose įamžintų rusų okupantų likimas neaiškus, Ukrainos kariškiams labiau rūpi fotoaparatą grąžinti teisėtiems jo savininkams, taip siekiant išsaugoti jų šeimos brangiausius prisiminimus.

Tiesa, istorijų apie rusų okupantų pavogtą elektroninę techniką – ne viena. Kita vagystės istorija, plačiai nuskambėjusi spaudoje – seržanto Antono Kuznecovo, tarnaujančio Rusijos ginkluotose pajėgose Kemerovo regione, atvejis. Černihivo regione Antonas nusprendė pasisavinti vienos ukrainietės merginos „iPhone“ išmanųjį telefoną, bet nebuvo pakankamai gudrus ir pamiršo atsijungti nuo jos „iCloud“ paskyros, todėl visos jo telefonu darytos nuotraukos netrukus pasiekė tikrąją savininkę.

Kadangi karys nemokėjo naudotis telefonu, Antonas nesugebėjo išjungti ir išmaniojo prietaiso fiksuojamos savo realios buvimo vietos ir netgi telefono numerio, kuris netrukus internautų buvo išplatintas socialiniuose tinkluose su raginimais paskambinti bei perduoti apsivogusiam okupantui linkėjimus.

Turbūt ironiškiausia šiuose ir panašiuose rusų vagysčių atvejuose yra tai, kad okupantai nemoka naudotis pasisavintais prietaisais arba jie paprasčiausiai nejaučia gėdos dėl savo veiksmų. Tai byloja ir kitas pasitaikęs vagystės atvejis, kuomet pavogęs „Xbox“ konsolę karys įžūliai paprašė savininko slaptažodžių, kurių jam gauti, deja, bet nepasisekė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: