Renginiai
wikimedia.org archyvo nuotr.

Asmeninių švenčių renginių vedėjai – užimti žmonės. Kitam savaitgaliui jų užsisakyti tikrai nepavyks. Jų nedaug, jų profesija sunki, o gal viskas jiems paprasta? Sklando daugybė mitų ir stereotipų apie šiuos žmonės, tad pats laikas išsiaiškinti visą tiesą.

Renginių vedėjai pinigus gauna už nieką…

Tokios kalbos pasipila po vestuvių, ar krikštynų, kuriuose susirinko daug silpnai girtaujančių žmonių, nusprendusių pasilinksminti „iš širdies“. Kelių aktyvių svečių pakanka, kad dėmesys nuo renginio vedėjo pereitų į kitą planą ir tada prasideda kalbos: kam jiems mokami tokie pinigai? Ar tas vedėjas tikrai atidirbo? Kam jis iš viso buvo reikalingas?!. Tokios kalbos yra dažnos ir kitose srityse, tačiau jei pritaikėme žolelių arbatų ir taip išsigydėme ligą, juk nesakome, kad gydytojai jau mums nebereikalingi.

Renginių vedėjai dirba tikrai sunkiai ir tai, kas matyti salėje vykstant renginiui, yra tik ledkalnio viršūnė. Pasiruošimas, planavimas, scenarijaus rengimas, repeticijos, darbas su muzika, muzikos parinkimas, rekvizitų suplanavimas ir organizavimas bei dar 100+1 darbas užsakovams paprastai yra nematomas. O ko nematome, to ir nevertiname.

Renginių vedėjai gauna didelius pinigus ir vakaro vedimas yra tik mažoji jų atlyginimo dalis.

Renginių vedėjais gali būti tik aktoriai, šoumenai, muzikantai, humoristai

Taip, Lietuvos šou verslo atstovai prisiduria prie savo atlyginimo ir honorarų iš koncertų, televizijos šou, kino ar TV filmų vesdami renginius. Tokie renginiai yra aukščiausio lygio, nes vedėjas – tikras profesionalas, nebijantis pasirodyti visai Lietuvai, ką jau kalbėti apie 50-100 svečių būrį. Bet aktoriumi ar šoumenu būti neprivalu.

Renginių vedėjai specialių mokslų nebaigia. Režisūros studijos yra ilgos ir sunkios, o jas baigus dažniausiai dirbama su renginių organizavimu, bet ne su vedimu. Tai  20 proc. talentas ir 80 proc. sunkus darbas (kiekvienas renginių vedėjas šiuos procentus gali pasikoreguoti pagal save). Taip, reikalinga gera išvaizda, stabilus balsas, gera dikcija, tačiau visa kita išmokstama praktiškai. Ar kiekvienas gali tapti vedėju? Tikrai ne. Reikalingas aštrus liežuvis, gebėjimas bendrauti su skirtingais žmonėmis, subtilus humoro jausmas, o taip pat psichologinės žinios. Oratorystės ir psichologijos galima išmokti, tačiau jausti publiką ir valdyti jos nuotaikas – įgimtas menas, kurį turi ne visi renginių vedėjai.

Renginių vedėjas – išskirtinai vyriška profesija

Nieko panašaus! Moterys yra puikios renginių vedėjos, galinčios kuo puikiausiai susitvarkyti ir su agresyvesniais vakaro svečiais ir su damomis, kurioms atrodo, kad joms skiriamas dėmesys yra neadekvatus. Profesionalus požiūris į darbą, aktoriniai sugebėjimai, organizaciniai momentai moterims pavyksta taip pat gerai, kaip ir vyrams. Kartais net dar geriau. Kodėl tik viena iš 7 vedėjų yra moteris? Greičiausiai kalti stereotipai, kad moterys negali atlikti šio darbo. Kažkada niekas negalėjo pagalvoti, kad Lietuvai gali vadovauti moteris, tačiau situacija keičiasi.

Asmeninių švenčių renginių vedėjai yra kiek skirtingi, nei verslo renginių vedėjai. Tačiau profesionalas gali vadovauti visokiems renginiams.

Daugiau: vestuviu planavimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: