Rūta Jankauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Menininkei Rūtai Jankauskaitei  buvo uždrausta platinti jos kūrybos marškinėlius. Ant marškinėlių menininkė naudojo užrašą „Marixuana“, kurio ir šriftas ir spalvų deriniai atitiko prekybos tinklo „Maxima“ pavadinimą.

Maximos“ logotipo stilių panaudojusi menininkė apie šį incidentą pasisakė savo Facebook paskyroje.

Prieš Maxima nepapūsi. Ji argumentuoja, kad yra šeimos parduotuvė ir marihuana nėra gera tema sulyginimui su nacionaliniu prekės ženklu“, – socialininiame tinkle Facebook rašo menininkė. „Man tai skamba kaip robotų korporacijos pranešimas iš „Black Mirror“ serijos ir kelia klausimą, o tai kas Maximai yra šeima? Esu Maximos klientė, mama ir pasisakau už marihuaną, pažįstu ne vieną kitą šeimą, kuri yra už ir yra šeimų, kurioms marihuana padėjo nuo įvairių bėdų. (…) Standartai, kuriuos keliame šeimoms, kitiems ir sau, įkalina žmones ir gimdo baimę.“

Linkiu visiems nebijoti būti savimi, Maximai linkiu pasitaisyti humoro jausmą“, pranešimą užbaigė R. Jankauskautė.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai teigia gavę menininkės pasižadėjimą nebenaudoti žymens „Marixuana“ komercinėje veikloje bei nuotraukose socialiniuose tinkluose.

Marškinėlius platinti menininkei pagelbėjo prie jų gaminimo prisidėjusi studija „1988“.

MAXIMA

Menininkė socialinuose tinkluose išplatino prekybos tinklą pašiepiančią foto

Rūta Jankauskaitė, daugeliui geriau žinoma kaip Marla Singer, arba buvusios grupės „Sheezanova“ vokalistė ,menininkė ir unikali fotografė Lietuvoje. Taip pat ji – išskirtinio Vilniaus ir Kauno kavinių „Keulė Rūkė“ bendraturtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: