(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

“Pienas LT” planuoja statyti pieno perdirbimo gamyklą, ir per ateinančią savaitę nuspręs, kurioje iš Lietuvos miestų vietoje gamyklos cechai turėtų būti.

Kauno laisvoji ekonominė zona (LEZ) šiuo metu potencialiausia ir labiausiai tinkanti kandidatė, nes reikalinga didelė teritorija, kuri apimtų apie 2 ha ploto. Tačiau ūkininkus gasdina tai, jog nuomos kaina itin didelė, kurios įvardinti dar neskuba kooperatyvai.

„Kauno LEZ mus domina, nes ten jau pakloti inžineriniai tinklai, infrastruktūra ir statant gamyklą tai sutaupytų laiko. Be to, mums tinka ir geografinė LEZ padėtis, nes norime įsikurti šalies centre“, – privalumus Kaune įvardina Naglis Narauskas, „Pieno LT“ valdybos pirmininkas.

Savivaldybių pasiūlymas vertinamas pagal nuomos kainą, esamą infrastruktūrą ir tai, kokios gamyklos jau veikia šalia siūlomų teritorijų, kad nebūtų pažeistos sanitarinės normos.

“Pienas LT” ieško sklypo ir ruošiasi pateikti paraišką, kuria tikisi gauti paramą.

„Šiuo metu mes analizuojame siūlomas technologijas, tiriame rinką ir rengiame verslo planą. Paraišką ES paramai gauti teiksime pavasarį“, – dėsto planus ir veiklos rezultatus p. Narauskas.

Manoma, bei skaičiuojama, kad 100mln. Lt investicijų sudarys skolintos ir nuosavos kooperatyvo narių lėšos, bei šią sumą sudarys parama.

“Pienas LT” šiai dienai pagal statistiką jungia 200 ūkininkų, ir surenka apie 450t pieno. Surinktą pieną parduoda vietos ir užsienio perdirbėjams. Plečiantis tikimasi perdirbamo pieno kiekį padidinti iki 1.200 t, nes šiuo metu gamyklos darbo pradžiai reikia 650t pieno per dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: