Organizatorių archyvo nuotr.

Rytas – bene pats magiškiausias paros laikas, kuomet mes dar nežinome, kur mus nuves išaušusi diena, tačiau tuo pat metu galime pasimėgauti mažyčiais ritualais, kurie leistų susikurti norimą atmosferą. Vienas tokių ritualų yra ir mėgstamo gėrimo gėrimas. Tikrai netrūksta priežasčių, kodėl kiekvienas rytas turėtų būti pradedamas stikline vandens ar sveikuolišku kokteiliu, tačiau taip pat netrūksta ir priežasčių, kodėl turėtumėte pasimėgauti kavos puodeliu. Taigi, kodėl kiekvienas jūsų rytas turėti prasidėti būtent šiuo gėrimu?

Kepenys – vienas jautriausių ir vienas svarbiausių mūsų kūno organų. Taigi, turime ypač atsakingai rūpintis jūsų funkcionavimu bei išsaugojimu. Bene vienas rimčiausių susirgimų, kuris gali ne juokais pažeisti kepenų veiklą, yra kepenų vėžys. Tačiau gera žinia ta, kad įvairūs maisto produktai gali padėti sumažinti kepenų vėžio riziką ir vienas iš jų yra kava. Buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, kad žmonės, vartojantys kavą kasdien, tikimybę susirgti kepenų vėžiu, sumažina net 43 proc. Tad verta šiuo gėrimu pasimėgauti kiekvieną dieną, o tokie prietaisai kaip philips lattego paruoš jums ypač įvairios kavos ir neleis pažinti rutinos skonio.

Ne paslaptis ir tai, kad daugeliui nutukimą atrodo kaip vienas baisiausių dalykų, tad siekiama išvengti bet kokia kaina. Viena svarbiausių sąlygų, kurios reikia, kad kūno svoris išliktų normalus, tai – greita medžiagų apykaita. Tačiau dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad daugumos žmonių medžiagų apykaita nėra tokia sparti kaip norėtųsi, todėl nieko keista, kad visi šie žmonės susiduria su opiu klausimu – kaip ją paspartinti? Gera žinia ta, kad kasdienis kavos vartojimas medžiagų apykaitą paspartinti gali ne tiki 11 proc. Na, o, kasdienis kavos ruošimas nereikalautų daug jūsų dėmesio bei laiko, tuo už jus pasirūpins automatiniai kavos aparatai.

Taip, visi norime gyventi kuo ilgiau. Tik, kaip užtikrinti ilgą gyvenimo trukmę? Dėmesį verta atkreipti į tai, kad yra daugybė būdų, kai tai padaryti: vieni specialistai sako, kad gyvenimo trukmė bus tikrai ilgesnė nei įprasta, jei bent 45 minutes per dieną vaikščiojimui, tuo tarpu kiti sako, kad gyvensite kur kas ilgiau, jei atsisakysite raudonos mėsos. Na, o net 13 metų trūkęs tyrimas atskleidė ir dar vieną, labai svarbią tiesą, kad moterys, kurios per dieną išgerdavo iki 5 puodelių kavos, gyveno net 12 proc., ilgiau ir vyrai, kurie išgerdavo iki 5 puodelių kavos per dieną, gyveno iki 6 proc. ilgiau. Taigi, akivaizdu, kad kava ilgina gyvenimo trukmę.

Tačiau net ir tai – dar ne viskas: ne paslaptis, kad būtent vitaminai yra tie svarbūs elementai, kurie stiprina mūsų imunitetą, padeda išvengti įvairių ligų bei palaikyti normalią įvairių kūno organų veiklą. Ir nors kuomet pradedama kalbėti apie vitaminus bei jų altinius, dauguma žmonių iš karto prie savo akis pamato vaizdinius su vaisias ir uogomis, negalime pamiršti ir dar vieno, labai svarbaus vitaminų šaltinio. Tai – kava.

Dar vienas svarbus argumentas kodėl kiekvieną rytą turėtumėte pradėti puodeliu kavos yra tas, kad šis gėrimas turtingas ne tik vitaminais bet ir antioksidantais, kurie padeda išlaikyti odos bei viso organizmo jaunystę.

Taigi, kaip matyti, yra labai daug priežasčių, kodėl kiekvienas jūsų rytas turėtų prasidėti kava – gerdami į puikų gėrimą, ne tik mėgausitės puikiu skoniu bei aromatu, bet ir aprūpinsite savo organizmą, vitaminais ir antioksidantais, pagreitinsite medžiagų apykaitą ir net pailginsite gyvenimo trukmę. Tad kavos aparatas – tiesiog būtinas. Turėtumėte spausti čia, jei norite apie juos sužinoti daugiau.

Užsakymo Nr. KMC220024

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: