Pexels.com archyvo nuotr.

Jei turite augintinį – šunį, katę ar papūgą, svarbiausia juo rūpintis ir palaikyti švarą. Gyvūnai jaučia šeimininkų meilę, tačiau nesupranta, koks maistas jiems tinkamiausias. Pavyzdžiui, dekoratyvinės veislės šuo gali mielai ėsti ekonominės klasės maistą, nesuvokdamas, kad jis gali sukelti alergiją ir plaukų slinkimą. O tada šeimininkui sunku atpažinti, kokia buvo sudėtis ir koks produktas sukėlė tokią reakciją. Todėl rinkdamiesi maistą savo augintiniui pasitikėkite tik savimi ir patikimais prekių ženklais, kurie ne kartą praktiškai įrodė savo produktų kokybę.

Kaip nesusipainioti tarp įvairių pašarų?

Daugelis augintojų stengiasi savo augintiniams duoti tai, kas geriausia, klaidingai manydami, kad natūralus maistas yra geresnis už sausą maistą iš pakelio. Iš tiesų, jei racioną sudaro maistas, sunku subalansuoti visas sudedamąsias dalis – mineralus ir vitaminus, augalinius ekstraktus ir gyvūninius baltymus. Tačiau su šia užduotimi nesunku susidoroti duodant sauso arba šlapio maisto. Pastarajame yra daugiau vandens ir mažiau naudingų medžiagų. Tačiau sausas maistas mažų granulių pavidalu yra idealus maisto variantas jūsų augintiniui. Pūkuotuko lėkštėje susikaups daug mažiau bakterijų tik su sauso tipo maistu, nes indai visada išliks švarūs ir išlaižyti iki blizgesio.

Pašarų rūšių, taip pat jų atmainų yra daugybė, todėl nėra prasmės pasitikėti tik gražia pakuote. Teisingiausia bus išstudijuoti sudėtinių dalių sudėtį kitoje pakuotės su maistu pusėje. Rinkdamiesi būtinai atsižvelkite į:

  • augintinio amžių;
  • šuns ar katės veislė;
  • alerginės reakcijos į maistą (jei yra);
  • veterinarijos gydytojo rekomendacijos dėl mitybos, jei serga tam tikromis ligomis;
  • nėščioms ir žindančioms augintinėms reikia specialaus maisto;
  • sterilizuotiems ir kastruotiems gyvūnams taikoma speciali dieta;
  • pensinio amžiaus šunims ir katėms (nuo 9 metų) reikia dietos, kurioje gausu ląstelienos, mėsą reikėtų keisti mažiau kaloringa ir riebia mėsa.

Maistas taip pat skirstomas į klases, pvz., premium ir super premium, taip pat į holistinį, kuris laikomas geriausiu gyvūnų augintinių savininkų pasirinkimu. KORMOTECH gyvūnų augintinių maisto gamintojas augintinių maisto linijas sudaro tokie populiarūs produktai kaip “Club 4 Paws”, “Optimeal”, “My love/Gav” ir kiti. Produktai gaminami iš kokybiškų natūralių žaliavų, laikantis standartų ir technologijų.

Kaip perskaityti sudėtį prieš perkant?

Norėdami rasti tinkamą maistą savo puikiam šuniui, atidžiai perskaitykite jo sudėtį. Ne mažiau kaip 50 % turi sudaryti baltymai, tiksliai nurodant mėsos gabalėlių rūšį. Toliau sąraše yra riebalų rinkinys, o grūdų turėtų būti ne daugiau kaip 5-6 %. Prie pat sudėties pabaigos nurodomas ląstelienos šaltinis. O naudojimo instrukcija padės teisingai dozuoti ėdalą griežtai atsižvelgiant į augintinio amžių ir būklę.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: