Organizatorių archyvo nuotr.

Neabejojama, kad pastaraisiais metais dantų implantų populiarumas vis dar auga, apie juos sužino vis daugiau žmonių. Implantacija po truputį tampa etaloniniu ar auksiniu standartu prarastiems dantims atkurti. Taigi, šiame straipsnyje dalijamės įdomiais ir vertais žinoti faktais apie dantų implantus.

Dantų implantai yra sudaryti iš 3 dalių

Daugelis galvoja, kad dantų implantas yra tas matomas vainikėlis, užpildantis tarpelį dantų eilėje. Taip mano tikrai nemažai žmonių, iki šiol praktiškai nesusidūrusių su dantų implantavimo operacija. Tačiau atskleisime faktą, kuris daugeliui gali būti netikėtas: dantų implantas yra sudarytas iš 3 dalių:

  • pats implantas – tai metalinis sraigtelis, sriegiamas į žandikaulį ir atstojantis danties šaknį;

  • implanto atrama – tai tarsi mažytis amortizatorius, padedantis pritvirtinti implantą prie dantų vainiko;

  • vainikėlis – tai pats dantis (tobulai natūralius dantis atkartojanti restauracija), kuris yra visiems matomas.

Visi šie 3 komponentai sujungiami į natūraliai atrodančią, ilgalaikę ir patvarią restauraciją.

Amžius – ne kliūtis pasirinkti gydymą implantais

Galbūt šį tekstą skaitantys senjorai pamanys, kad jiems implantai nebetinka. Juk tai vis tiek chirurginė intervencija, turinti didesnių ar mažesnių rizikų. Tačiau kur kas svarbiau – ne pacientų amžius, o bendroji sveikatos būklė, taip pat žandikaulio kaulinio audinio kokybė, kad būtų galima sėkmingai įsriegti implantą. Pasak odontologijos klinikos „Dantų estetika“ Kaune implantuojančių gydytojų, jei pacientas atitinka šiuos du esminius kriterijus – gera sveikata ir pakankamas kaulo kiekis, visiškai nesvarbu, kiek pacientui metų.

Viena vyriausių istorijoje pacienčių, kuriai buvo įsriegti dantų implantai – 100 m. sulaukusi amerikietė Filomena Battista. Implantacijos procedūra jai buvo atlikta 2012 m. (F. Battista gimusi 1912 m.). Moters pavardė įtraukta ir į Gineso rekordų knygą.

Dantų implantai stabdo kaulų retėjimą

Po dantų netekimo natūraliai prasideda kaulinio audinio nykimas. Žandikaulis netenka apkrovos, tad pradeda irti, o pacientai atrodo vyresni, nei yra iš tikrųjų – veidas sukrinta, įdumba skruostai.

O kai į žandikaulį įsriegiami dantų implantai, kaulinis audinys tarsi iš naujo pradedamas stimuliuoti ir taip pristabdomas kaulo nykimo procesas. Dantų implantai yra vienintelis dantų atkūrimo ir restauracijos metodas, padedantis pasiekti tokį efektą. O besikeičianti žandikaulio forma taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl įprastus dantų tiltelius ar protezus taip dažnai prireikia keisti naujais.

Titanas – ypatingas, išskirtinis metalas

Tikriausiai girdėjote faktą, kad dantų implantai gaminami iš tvirto, patvaraus ir minimaliai alergizuojančio metalo titano. Šis metalas sėkmingai naudojamas „Nasa“ erdvėlaivių gamyboje. Šiuo metalu dengti varikliai misijų į kosmosą metu atlaikė šimtų laipsnių temperatūrą.

Taip pat titanas pritaikytas ir „Formulės 1“ automobilių variklių gamyboje. Tai leido gamintojams ne tik sumažinti variklių svorį, bet ir pagerinti variklio veikimą apskritai.

Titanas – neįtikėtinai lengvas, patvarus, tačiau odontologų jis plačiai vertinamas dėl osteointegracijos – proceso, kai laikui bėgant kaulinis audinys susijungia su implantu ir sukuria itin stiprią platformą būsimajam danties vainikėliui.

Dantų implantai – pats tvariausias, ilgalaikis sprendimas

Dantų implantai sėkmingai gali tarnauti visą gyvenimą. Pirmieji jų buvo įsriegti vyrui iš Švedijos dar 1965 m. ir sėkmingai jam atstojo natūralius dantis iki pat gyvenimo pabaigos 2006-aisiais. Taigi, įprastus dantų tiltelius ir protezus reikia nuolat keisti, o tinkamai prižiūrimi dantų implantai gali tarnauti visą gyvenimą, pacientams net pamirštant, kad jie turi ne nuosavų dantų.

O jeigu ir Jūs svarstote apie dantų implantus vieno ar kelių trūkstamų dantų vietoje, atvykite pasikonsultuoti į kliniką „Dantų estetika“ Kaune, burnos chirurgas Lukas Poškevičius, atliks reikiamus tyrimus, įvertins žandikaulio kaulo būklę ir pateiks rekomendacijas. Kvalifikuota mūsų komanda pasitelkia pačias naujausias technologijas ir įrangą, kad padėtų Jums susigrąžinti nepriekaištingą šypseną ir pasitikėjimą savimi.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: