(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien prasidėsiantis Tarptautinis Kauno kino festivalis, bendradarbiaudamas su kokybiško kino TV kanalu „Silver“, skelbia žiūrovų simpatijų konkursą. Jį laimėjusio filmo kūrėjams bus įteikta „Silver“ taurė ir suteikta galimybė nemokamai reklamuoti filmą visuose „Non stop television“ priklausančiuose kanaluose, tarp jų ir kanale „Silver“.

Už patikusius filmus bus galima balsuoti Tarptautinio Kauno kino festivalio metu, spalio 1-10 dienomis kino teatre “Forum Cinemas Kaune” su specialiais balsavimo biuleteniais bei internetu – festivalio svetainėje www.kinofestivalis.lt. Daugiausiai žiūrovų balsų pelnęs filmas bus paskelbtas per festivalio uždarymą Kaune spalio 10 dieną. Balsuojantys žiūrovai turės galimybę laimėti „Silver“ įsteigtą prizą – skaitmeninį fotoaparatą „Nikon P100“.

„Televizijos kanalas „Silver“ yra vienas iš nedaugelio, atitinkančių intelektualaus kino mylėtojo skonį. Šiuo kanalu rodomi tik reikšmingi, kritikų ir festivalių įvertinti, daugiausia šiuolaikiniai kino kūriniai. Bendra gero kino rodymo idėja sieja jį su Kauno kino festivaliu, todėl šis bendradarbiavimas yra itin džiuginantis. Pagrindinis apdovanojimas – išties prasmingas, – sakė Tarptautinio Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – Informacijos sklaidos, reklamos stoka neretai tampa slenksčiu kinui pasiekti kino teatrų repertuarus ir dėl to filmai lieka tik festivalių programose. Mūsų tikslas neapsiriboja vien festivalio programomis. Mes kartu su oficialiuoju festivalio partneriu „Silver“ siekiame daryti poveikį Lietuvos žiūrovų kino skonio kaitai, taip pat deklaruojame paramą kino industrijos vystymui“.

„Silver“ – tai TV kanalas, skirtas kino mėgėjams, kuriame rodomi kino kritikų pripažinti ir plačiai aptariami filmai, sukurti ne Holivudo studijose. Daugiausiai dėmesio skirdamas šiuolaikiniam kinui ir kūrėjams, „Silver“ nuolat pristato naujus režisierius, aktorius ir kino žanrus, suteikdamas žiūrovams galimybę savo namuose jaustis lyg kino festivalyje.

Balsuojantieji už sau labiausiai patikusį festivalio kūrinį dalyvaus loterijoje. Iš sąrašo balsavusiųjų už daugiausiai simpatijų pelniusį filmą bus ištrauktas vienas, kuris laimės „Silver“ įsteigtą prizą – skaitmeninį fotoaparatą „Nikon P100“. Balsavimas startuos kartu su Kauno kino festivaliu – spalio 1-ąją dieną ir vyks iki spalio 10-osios kino teatre “Forum Cinemas Kaune” ir Kauno kino festivalio internetinėje svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 1 – 17 dienomis Kaune ir Vilniuje, kino teatruose „Forum Cinemas“, „Pasaka“ ir „Skalvija“. Visa programa ir daugiau informacijos apie festivalį – svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: