zpienas.lt archyvo nuotr.

Rusijos ir Baltarusijos pieno kare didžiausiais laimėtojais taptų Lietuvos gamintojai – jei Maskva uždraus iš Baltarusijos įvežti produktus, tai bus galimybė uždirbti Lietuvos pienininkams.

“Baltarusija sūrių kategorijoje, kur mes stipriausi, nėra pagrindinė mūsų konkurentė. Čia lentynose mes varžomės su Vakarų Europos ir Suomijos gamintojais. Tačiau kituose segmentuose – šviežių produktų, konservų – galėsime užimti naujų nišų”, – dienraščiui “Verslo žinios” aiškino Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas.

Tačiau G.Bagušinskas sako, kad jei draudimas paliestų ne tik europinę Rusiją, bet ir Kaukazo regioną, Lietuvos pienininkams tai būtų puiki galimybė užimti naujas pardavimo erdves:”Ten baltarusiai kopijuoja mūsų produktus, net veža juos prisidengdami lietuviškais pavadinimais. Jiems pasitraukus, mums tai būtų puiki galimybė užimti šias nišas”.

“Marijampolės pieno konservai” valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius mato atsiveriančias galimybes į Rusiją eksportuoti kondensuotą pieną, nes anksčiau Baltarusija šioje srityje buvo vienvaldė.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: