Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as (Fransua Holandas) nesikiš į reikalą dėl dviejų sergančių zoologijos sodo dramblių, kurių pasmerkimas myriop paskatino Brigitte Bardot (Brižit Bardo) pagrasinti išsikraustyti į Rusiją, trečiadienį pranešė prezidentūra.

Dviem drambliams, Baby (Beibi) ir Nepal, gresia užmigdymas, nes jiems buvo diagnozuota tuberkuliozė, todėl jie laikomi grėsme Liono zoologijos sodo lankytojų ir kitų gyvūnų sveikatai.

Gilbert’as Edelsteinas (Žilberas Edelsteinas), kuriam priklauso prancūzų cirkas “Pinder” ir kuris tuos dramblius padovanojo Liono zoologijos sodui “Parc de la Tete d’Or”, laiške prezidentui siekė “aukščiausio įsikišimo”.

“Kreipiuosi į jūsų išmintį, nes šis baisus sprendimas yra nepateisinamas”, – rašė G.Edelsteinas. Jis teigia, kad tuberkuliozės diagnozė yra ginčijama.

Tačiau atsakyme į G.Edelsteino laišką F.Hollande’o sekretoriatas rašo, kad “ne vyriausybei kištis į jau vykstantį teisinį procesą”. Čia turima omenyje cirko savininko apeliacija dėl municipaliteto sprendimo užmigdyti dramblius.

“Dėl jūsų apeliacijos turi spręsti Valstybės taryba”, – nurodoma atsakyme, paminint instituciją, kuri veikia ir kaip vykdomosios valdžios patarėja teisės klausimais, ir kaip aukščiausios instancijos administracinio teisingumo teismas.

G.Edelsteinas sakė “baisiai nusivylęs” F.Hollande’o atsakymu.

Liono valdžia praėjusį mėnesį nurodė užmigdyti dramblius, bet tai sukėlė pasipiktinimo bangą ir mirties nuosprendžio vykdymas gyvūnams buvo laikinai atidėtas Kalėdų laikotarpiui.

Kino legenda B.Bardot, kuri dabar yra aktyvi gyvūnų teisių gynėja, pareiškė, kad išvyks iš Prancūzijos ir apsigyvens Rusijoje, jeigu pareigūnai visam laikui neatšauks savo sprendimo, nes jos šalis tapusi “tiesiog gyvūnų kapinėmis”.

Rusiją ji paminėjo sekdama Gerard’o Depardieu (Žeraro Depardjė) pavyzdžiu – kolega aktorius, pasipiktinęs valdžios planais didinti mokesčius milijonieriams, taip pat pažadėjo išsikraustyti iš Prancūzijos ir neseniai priėmė Rusijos pilietybę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: