Organizatorių archyvo nuotr.

Eko pilonas arba tvarus reklaminis bokštelis – neabejotinai įsitvirtins rinkoje dėl mažesnės aplinkos taršos, resursų ir energijos taupymo bei modernaus dizaino. Skatinkime tvarumą, pasirinkę ekologiškesnį piloną. Kuriant tvaresnio pilono dizainą dėmesys buvo kreipiamas resursų optimizavimui, lengvam remontui ir informacijos keitimui, nesukuriant papildomų atliekų. Pasirinkus naudoti šį eko piloną mažiau toksiškų medžiagų bus išskiriama į aplinką gamybos procese, todėl kviečiame susipažinti su tvaraus pilono konstrukcija, mūsų atliktais dizaino pakeitimais ir rinktis aplinkai draugišką, tvarų piloną savo verslui.

Naujas, palankus aplinkai gaminys – ekologiškas pilonas

Mažinkime neigiamą poveikį aplinkai su ekologišku pilonu! Kurdami naujo, tvaresnio dizaino reklaminį bokštelį, daug dėmesio skyrėme naudojamų išteklių optimizavimui. Visų pirma, kruopščiai įvertinome, kurios detalės atlieka konstrukciškai svarbią funkciją, o kurios – yra perteklinės. Tuomet pašalinome perteklines detales, koncentruodamiesi į tai, kas išties svarbu – pilono tvirtumą ir pateikiamos reklaminės medžiagos aiškumą.

Sumažinome naudojamų žaliavų kiekį ir energijos sąnaudas, gamindami šį ekologiškesnį piloną. Paskaičiavome, kad sumažinus naudojamų medžiagų kiekį ir optimizavus gaminio konstrukciją, sumažėjo iki 50 proc. gamybos metu išskiriamo CO2. Kurdami konstrukciją ir rinkdamiesi konkrečias medžiagas, kurios gali būti naudojamos, kreipėme dėmesį ir į žiedinės ekonomikos principus. Suprojektavome gaminį taip, kad skirtingos medžiagos būtų lengvai atskiriamos, vengėme iš skirtingų medžiagų pagamintų detalių, kurių negalima lengvai perdirbti ar panaudoti dar kartą.

Pakeitėme pilono technines specifikacijos ir sukūrėme ekologišką produktą

Pilonas arba reklaminis bokštelis reikalauja energijos sąnaudų ne gamybos metu, bet ir jo eksploatacijos metu. Su šiuo ekologiškesniu pilonu užtikrinome mažesnes energijos sąnaudas, nusprendę įprastas liuminescencines lempas pakeisti LED arba šviesos diodų lempomis. Be sumažėjusių energijos sąnaudų bei optimizuoto pilono dizaino, atlikome ir dar kelis pakeitimus.

Visų pirma, perprojektavome gaminį taip, kad ta informacija, kuri pilone yra nuolat atnaujinama, nesukeltų jums papildomų rūpesčių. Lengvas, paprastas ir itin greitas informacijos atnaujinimas bei tvirta konstrukcija – tai tik keli argumentai, kodėl jūsų verslui reikėtų rinktis šį tvaresnį piloną.

Dar viena techninė smulkmena, kuri sumažino naudojamų chemikalų kiekį, tai dažymo proceso pakeitimas. Nusprendėme pilono dalių dažymo procesą perkelti į dažymo kamerą, taip sumažinant sunaudojamų medžiagų kiekį ir užtikrinant puikius dažymo rezultatus.

Tvarumas nuo gamybos iki eksploatacijos

Reklaminis bokštelis nėra vienkartinis daiktas, todėl kalbant apie jo ekologiškumą svarbu ne tik optimizuoti gamybą, bet ir apgalvoti kaip jis bus naudojamas. Kokybiškas, tvarus pilonas gali būti naudojamas kelis metus ir ilgiau, todėl labai svarbu, kad tvarūs sprendimai užtikrintų jo ilgaamžiškumą bei taupytų resursus viso savo gyvavimo metu. Tai užtikrina pasirinktas LED apšvietimas, kuris sumažins elektros sąnaudas ir sąskaitas.

Įmonė Dizrega gaminanti aplinkai draugiškus pilonus įspėja – atėjus metui piloną atnaujinti ar keisti nauju, svarbu, kad jo elementai galėtų būti lengvai perdirbami ir išrūšiuojami. Todėl gamybos metu daug dėmesio skyrėme pačiai konstrukcijai: jog piloną būtų lengva išardyti, o skirtingas medžiagas – lengva atskirti vieną nuo kitos ir išrūšiuoti.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: