Pexels.com archyvo nuotr.

Kokybiški antkakliai šunims – tai išties svarbi saugių pasivaikščiojimų sudedamoji dalis. Pastarųjų dabartinėje rinkoje gausu tikrai įvairių, todėl nenuostabu, jog kartais žmonėms yra per sunku pasirinkti. Vis populiaresniu variantu tampa antkakliai su vardu. Kita vertus, nemažai asmenų įsigyja ir šviečiančius gaminius, padėsiančius saugiau vaikštinėti tamsiu paros metu. Be to, egzistuoja antkakliai nuo erkių. Dažniausiai šie perkami būtent vasaros metu, kuomet parazitų veikimas suintensyvėja. Bet kokiu atveju, variantų išties gausu įvairių. Nenuostabu, jog dažnas žmogus pasimeta bei nebežino, ką pasirinkti būtų geriausia. Be abejo, kiekvieno šeimininko ir augintinio poreikiai skiriasi, atsižvelgiant į pastarųjų gyvenimo būdą. Visgi, aptarkime esminius aspektus, kuriuos reikėtų žinoti apie antkaklius šunims.

Antkakliai šunims su vardu

Antkakliai su vardu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kuo labiau apsisaugoti nuo augintinio dingimo. Be jokios abejonės, šis produktas neužtikrins visapusiško saugumo. Kita vertus, tai gali padėti dingusiam augintiniui greičiau sugrįžti namo. Dažniausiai ant tokių antkaklių būna išgraviruojama šeimininkų pasirenkama informacija. Tai gali būti ne tik šunelio vardas. Neretai pasirenkama nurodyti ir pačių šeimininkų telefono numerį. Toks sprendimas pagelbėja pabėgusį augintinį radusiems žmonėms greičiau sugrąžinti šį namo. Taigi, antkakliai su vardu gali būti puikus pasirinkimas, jeigu nerimaujate dėl to, jog kada nors šuo gali pabėgti.

Tinkamas antkaklis – papildoma apsauga nuo erkių

Dauguma asmenų to nežino, tačiau specifiniai antkakliai gali padėti apsisaugoti netgi nuo erkių. Šie kraujasiurbiai itin suaktyvėja šiltuoju metų laikotarpiu. Erkės platina įvairias ligas, kurios Jūsų šuniui gali pasibaigti net pačiu blogiausiu scenarijumi. Tad, labai svarbu tinkamai nuo šių apsisaugoti. Be jokios abejonės, priemonių gausu įvairių. Galima rinktis iš purškalų, tablečių, lašiukų. Kita vertus, puikiu apsauginiu produktu neretai tampa ir specialus antkaklis. Pastarojo veikimas dažniausiai tęsiasi iki 8 mėnesių. Jis ne tik apsaugo nuo erkių bei blusų, tačiau taip pat nužudo jau įsisiurbusius gyvius. Tad, toks antkaklis tampa tiek puikia atbaidančia, tiek parazitais atsikratančia priemone.

Kaip pasirinkti kasdienį antkaklį?

Vedžiodami savo augintinį, dauguma šeimininkų renkasi tarp kokybiškų petnešų bei antkaklio. Tiek vienas, tiek kitas variantas turi savų privalumų ir minusų. Visgi, apsistojus ties antkakliu, reikėtų atsižvelgti į kelis esminius aspektus. Pirmiausiai, šis turėtų tvirtai apsaugoti augintinį ir neleisti jam išsinerti, tačiau taip pat per stipriai neveržti. Be abejo, galima atsižvelgti į medžiagas, iš kurių antkaklis yra pagamintas. Populiariausiais variantais išlieka odiniai, nailoniniai, plastikiniai modeliai. Kita vertus, kai kurie produktai turi papildomų privalumų. Kaip jau minėjome kiek anksčiau, dalis jų gali šviesti tamsoje, todėl augintinį apsaugo net naktį. Tuo tarpu, egzistuoja ir paminkštintų antkaklių, kuriuos dėvėti yra gerokai patogiau. Nemažą kokybiškų produktų pasirinkimą siūlo elektroninė gyvūnų prekių parduotuvė mumbo.lt. Tad, nepamirškite užsukti bei apsidairyti.

Antkakliai šunims su GPS

Antkakliai šunims su GPS – dar vienas puikus produktas, padėsiantis papildomai apsaugoti savo augintinį. Dauguma panašaus tipo priemonių tinka tiek mažesniems, tiek didesniems keturkojams. Visgi, kai kurie šeimininkai pergyvena dėl to, jog nešioti tokį antkaklį gali būti nepatogu. Tačiau, nerimauti tikrai nevertėtų. Antkakliai su GPS yra sukurti taip, jog svertų kuo įmanoma mažiau bei patogiai užsidėtų ant augintinio kaklo. Tad, tai puikus būdas užtikrinti keturkojo saugumą. Be abejo, vienas iš didžiausių tokios prekės minusų yra šios kaina. Kita vertus, tai tartum investicija į visapusę šuns apsaugą. Tad, apsvarstyti panašaus produkto įsigijimą reikėtų kiekvienam šeimininkui.

Šviečiantys antkakliai

Šviečiantys antkakliai – tai puikus produktas tiems, kurie su savo augintiniais mėgsta vaikščioti tamsiu paros metu. Be jokios abejonės, beveik kiekvienas šeimininkas su šia problema susiduria žiemą. Juk tuomet dienos šviesa išnyksta labai greitai, todėl augintinius tenka vedžioti jau sutemus. Kita vertus, kai kurie žmonės su tuo susiduria visus metus. Dalis jų mėgsta ilgesnius pasivaikščiojimus. Kitiems maršrutą tenka dėlioti pagal darbo grafiką. Bet kokiu atveju, šviečiantys antkakliai gali padėti apsaugoti savo augintinį nuo tamsiu paros metu tykančių pavojų. Pastarąjį pastebėti taps gerokai lengviau tiek transporto priemonių vairuotojams, tiek dviratininkams ar kitiems praeiviams. Tokios priemonės įsigijimas ypatingai aktualus tuomet, jeigu keturkojį dažnai vedžiojate prie važiuojamosios kelio dalies. Laimei, elektroninė gyvūnų prekių parduotuvė Mumbo siūlo tikrai nemažą antkaklių pasirinkimą.

Kokių kainų reikėtų tikėtis?

Skirtingi antkakliai gali kainuoti labai įvairiai, atsižvelgiant į jų tipą. Be abejo, nemažai lemia ir medžiagos, iš kurių šis buvo pagamintas. Visgi, kasdienių antkaklių kainos vyrauja nuo vos kelių eurų iki keliasdešimt. Žinoma, brangiausiai sumokėsite už odinius gaminius. Kita vertus, dažniausiai jie yra gerokai kokybiškesni. Taipogi, nemažai kainuos anksčiau jau paminėtas antkaklis su GPS. Be abejo, šiek tiek daugiau investuoti teks ir į produktą, saugantį nuo erkių. Bet kokiu atveju, pasirinkimo gausu – tad, belieka įsivertinti savo galimybes bei poreikius.

Ką dar vertėtų žinoti?

Specialūs antkakliai taip pat gali padėti su augintinio dresūra. Be abejo, renkantis tinkamą produktą pravartu atsižvelgti ir į keturkojo dydį bei veislę. Kita vertus, nors antkaklis saugo Jūsų augintinį, nepamirškite, jog šis taip pat turėtų asocijuotis su komfortu. Antraip mylimas keturkojis gali nebenorėti pastarojo dėvėti. Tad, pasistenkite skirti šiek tiek savo laiko tam, jog išrinktumėte labiausiai augintiniui tinkamą gaminį. Pastarųjų dabartinėje rinkoje gausu tikrai įvairių, todėl nusistatykite biudžetą, esminius aspektus bei pirmyn. Visgi, nepamirškite atsižvelgti ne tik į saugumą, bet ir komfortą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: