Mathew Coulton nuotr. / Unsplash.com

Sausas šunų maistas yra populiarus daugelio šunų globėjų pasirinkimas dėl patogumo ir prieinamumo. Tačiau kai kurie šunys gali būti išrankūs arba sunkiai prisitaikyti prie sauso maisto. Šiame straipsnyje pateiksime patarimų ir gudrybių, kaip išmokyti šunį ėsti sausą maistą.

Įvadas į sausą šunų maistą

Sausas šunų maistas, dar vadinamas granulėmis, yra šunų ėdalas, gaminamas sumaišant kelis ingredientus ir juos verdant aukštoje temperatūroje. Taip gaunamas traškus ir sausas ėdalas, kurį lengva laikyti ir patiekti. Sausas šunų ėdalas paprastai gaminamas iš mėsos, grūdų ir daržovių derinio, kad jūsų šuo gautų subalansuotą maistą.

Kodėl mano šuo neėda sauso maisto?

Kai kurie šunys gali nenorėti valgyti sauso maisto dėl įvairių priežasčių. Viena iš dažniausių priežasčių yra ta, kad jie pripratę prie drėgno maisto, kurio tekstūra ir skonis skiriasi. Kita priežastis gali būti dantų problemos, dėl kurių jiems sunku kramtyti kietą maistą. Galiausiai, kai kurie šunys gali būti išrankūs ir pageidauti valgyti tik tam tikros rūšies maistą.

Šuns perėjimas prie sauso maisto

Jei norite šunį pervesti prie sauso maisto, būtina tai daryti palaipsniui, kad nesutriktų jo virškinimo sistema. Pradėkite nuo nedidelio kiekio sauso maisto sumaišymo su šlapiu maistu ir per kelias dienas palaipsniui didinkite sauso maisto kiekį. Šis procesas padės jūsų šuniui priprasti prie naujo maisto ir išvengti virškinimo problemų.

Patarimai, kaip išmokyti šunį ėsti sausą maistą

  1. Sumaišykite su šlapiu maistu: jei jūsų šuo nenoriai ėda sausą maistą, pabandykite pridėti šiek tiek šlapio maisto, kad jis taptų patrauklesnis. Palaipsniui mažinkite drėgno maisto kiekį, kol šuo valgys tik sausą maistą.
  2. Įpilkite vandens: kai kurie šunys pageidauja, kad sausas maistas būtų drėgnas. Pabandykite į maistą įpilti šiek tiek šilto vandens, kad jis suminkštėtų ir taptų skanesnis.
  3. Naudokite skanėstus: mažus sauso maisto gabalėlius naudokite kaip skanėstus, kad paskatintumėte šunį jį valgyti. Šis metodas gali padėti šuniui sausą maistą susieti su teigiamais potyriais.
  4. Būkite kantrūs: gali prireikti šiek tiek laiko, kol jūsų šuo pripras prie sauso maisto. Būkite kantrūs ir nuoseklūs mokydami, ir galiausiai jūsų šuo išmoks mėgautis sausu maistu.

Tinkamo prekės ženklo sauso ėdalo pasirinkimas jūsų šuniui

Renkantis sauso šunų ėdalo prekės ženklą, svarbu atsižvelgti į naudojamų ingredientų kokybę. Ieškokite prekių ženklų, kuriuose naudojami aukštos kokybės mėsos šaltiniai, neskaldyti grūdai ir daržovės. Venkite prekių ženklų, kuriuose naudojami užpildai, šalutiniai produktai ir dirbtiniai konservantai. Taip pat galite pasikonsultuoti su veterinarijos gydytoju, kad nustatytų geriausią sauso šunų ėdalo prekės ženklą, atitinkantį konkrečius jūsų šuns poreikius.

Kaip svarbu skaityti etiketes perkant šunų maistą

Pirkdami šunų ėdalą, skaitykite etiketes, kad užtikrintumėte, jog jūsų šuo gauna subalansuotą ir maistingą maistą. Ieškokite etikečių, kuriose būtų nurodyta, kad maisto pagrindą sudaro mėsa ir gyvūniniai baltymai, o grūdų ir kitų užpildų nėra arba jų kiekis yra minimalus.

Kaip pirkti sausą šunų ėdalą gyvūnų prekių parduotuvėje?

Pirkdami sausą šunų ėdalą iš zooparduotuvės, svarbu rinktis patikimą zooparduotuvę, kurioje prekiaujama aukštos kokybės šunų ėdalu. Ieškokite parduotuvių, kuriose dirba kompetentingi darbuotojai, galintys padėti išsirinkti jūsų šuniui tinkamą ėdalą, pavyzdžiui,  prekės gyvūnams rasite parduotuvėje fera.lt. Prieš pirkdami sauso šunų ėdalo maišelius, taip pat svarbu patikrinti jų galiojimo terminus.

Kada kreiptis profesionalios pagalbos

Jei jūsų šuo vis dar atsisako ėsti sausą ėdalą arba patiria virškinimo problemų, svarbu kreiptis profesionalios pagalbos į veterinarijos gydytoją. Veterinarijos gydytojas gali padėti nustatyti, ar yra kokių nors sveikatos problemų, dėl kurių jūsų šuo nenori ėsti sauso ėdalo, ir patarti, kaip išspręsti šią problemą.

Apibendrinant, norint išmokyti šunį ėsti sausą maistą, reikia kantrybės, nuoseklumo ir šiek tiek kūrybiškumo. Laikydamiesi šiame straipsnyje pateiktų patarimų ir gudrybių, galite padėti savo šuniui prisitaikyti prie sauso maisto ir užtikrinti jam subalansuotą ir maistingą mitybą. Nepamirškite rinktis kokybiško sauso šunų ėdalo ir pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju, jei kyla abejonių dėl jūsų šuns mitybos įpročių.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: