Organizatorių archyvo nuotr.

Kiekvienas šuns šeimininkas ieško tokio maisto, kuris būtų ne tik sotus, bet ir aprūpintų gyvūną visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Tiesa, kartais susidaro įspūdis, jog šunų maistas, kuris yra aukštesnės kainos, yra ir vertingesnis, tačiau tai nebūtinai atspindi tikrovę. Čia pateikiami svarbiausi aspektai, kuriuos rekomenduojame apsvarstyti renkantis tinkamą ėdalą savo keturkojui draugui.

Šunų maisto kaina vs. kokybė: ar brangesnis visada geresnis?

Dažnai pirkėjai klaidingai mano, kad renkantis brangiausią šunų maistą, jie pasirenka aukščiausios kokybės produktą, idealiai atitinkantį visus gyvūno poreikius. Vis dėlto, aukšta kaina nebūtinai garantuoja maisto tinkamumą jūsų augintiniui. Štai keli kriterijai, į kuriuos vertėtų atsižvelgti, kad būtumėte tikri, jog jūsų namus pasieks geriausiai jūsų keturkojui tinkantis šunų maistas:

Šuns sveikata ir poreikiai. Ieškokite šunų maisto, atitinkančio jūsų šuns amžiaus ir aktyvumo poreikius, taip pat atsižvelkite į tai, kokia yra jūsų šuns sveikata, pvz., jei jūsų šuo yra alergiškas tam tikriems maisto produktams, pasirinkite maistą, kuris savo sudėtyje šių ingredientų neturės – o tai nebūtinai bus brangiausias pasirinkimas.

Ingredientai. Patikrinkite ingredientų sąrašą, kad įsitikintumėte, kad jūsų pasirinktas šunų ėdalas savo sudėtyje turi aukštos kokybės baltymų ir nedidelį kiekį dirbtinių priedų.

Prekės ženklo reputacija. Patikrinkite šunų maisto prekės ženklo reputaciją. Geros reputacijos įmonės paprastai turi aukštus standartus atitinkančią kokybės kontrolę ir naudoja geresnius ingredientus.

Kaip rasti geriausius pasiūlymus šunų maistui?

Šunų maistas ir jo kainos gali gana stipriai skirtis, priklausomai nuo parduotuvės, maisto gamintojo, akcijų ar net sezono, todėl, kad atrastumėte geriausius pasiūlymus, vadovaukitės šiais patarimais:

Palyginkite kainas. Apsilankykite keliose fizinėse ar elektroninėse parduotuvėse ir palyginkite jų kainas. Atkreipkite dėmesį, kad labai dažnai tiek konservai, tiek sausas šunų maistas internetu būna kiek pigesnis, lyginant su fizinėmis parduotuvėmis, o taip pat neretai pritaikomas ir nemokamas atvežimas, jei perkate už tam tikrą kainą.

Palaukite akcijų. Ieškokite šunų maisto akcijų ir pasidomėkite gyvūnų prekių parduotuvių lojalumo programomis. Daugelis parduotuvių turi lojalumo korteles ar programas, kurios padeda sutaupyti.

Pirkite dideliais kiekiais. Jei jūsų šuo reguliariai valgo tam tikro prekės ženklo šunų ėdalą, apsvarstykite galimybę akcijos metu įsigyti didesnį kiekį maisto šunims. Perkant didesniu kiekiu, ne tik sutaupysite, bet ir turėsite atsargų.

Pirkimo internetu ir lojalumo programų privalumai

Patogumas. Internete parduodamas šunų ėdalas leidžia įsigyti visus jūsų augintinio poreikius atitinkantį šunų maistą patogiai niekur neišeinant iš namų, todėl jums nereikia keliauti į fizines parduotuves, o tai sutaupo nemažai laiko.

Lojalumo programos. Daugelis internetinių parduotuvių, kaip ir fizinės gyvūnų prekių parduotuvės, siūlo įvairias lojalumo programas, kurios suteikia papildomų nuolaidų ir leidžia iš anksto sužinoti apie artėjančius specialius pasiūlymus.

Atsiliepimai ir rekomendacijos. Šunų maistas internetu leidžia ne tik patogiai lyginti kelių gamintojų pasiūlymus, bet neretai ir suteikia galimybę perskaityti kitų šunų augintojų atsiliepimus ar rekomendacijas, kas palengvina sprendimo priėmimą.

Maistas šunims nuo stalo: ką svarbu žinoti?

Paprastai specialistai nerekomenduoja duoti maisto šunims nuo stalo, kadangi, nesilaikant rekomendacijų, šuo gali susidurti su įvairiomis sveikatos problemomis. Tačiau, jeigu vis dėlto nusprendėte savo augintiniui leisti paskanauti jūsų valgomu maistu, štai, ką verta žinoti:

Tik saugus maistas. Duokite savo šuniui tik jam tinkančius maisto produktus, pvz., šunims toksiškas maistas yra šokoladas, vynuogės, razinos, svogūnai, česnakai. Taip pat daugelis produktų gali sukelti alergines reakcijas arba juos būtina normuoti.

Saikingumas. Skanėstus nuo stalo šuniui reikia duoti saikingai, nes per didelis stalo likučių kiekis jam gali sukelti virškinimo sutrikimų bei paskatinti nutukimą.

Stebėkite. Davus maistą nuo stalo, stebėkite, ar šuo tikrai jaučiasi gerai, kadangi skirtingi produktai gali skirtingai paveikti individualią augintinio virškinimo sistemą. Jei taip atsitiktų, nedelsiant kreipkitės į veterinarą.

Kaip laikyti ir sandėliuoti sausą maistą šunims?

Tinkamai laikomas šunų maistas daug ilgiau išlieka šviežias ir išlaiko savo maistinę vertę. Čia vadovaukitės trimis pagrindinėmis taisyklėmis:

Originali pakuotė. Idealiu atveju maistas šunims turėtų būti laikomas originalioje pakuotėje arba maišelyje, kuris apsaugo produktą nuo oro ir drėgmės.

Naudokite sandarius indus. Jei atidarėte originalų šunų maisto indelį, perkelkite ėdalą šunims į sandarų indą, kuris padės išlaikyti ėdalo šviežumą ir neleis veistis kenkėjams.

Pasirinkite vėsią, sausą vietą. Sandariai uždarytą šunų maistą laikykite vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių. Venkite vietų, kuriose daug drėgmės.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: