Organizatorių archyvo nuotr.

Tyrimais nustatyta, kad šiuolaikiniai žmonės dirba kur kas daugiau nei ankstesniosios kartos. Šiandien sunku įsivaizduoti savaitgalį, per kurį nė karto neatsidarėme el. pašto dėžutės, rankose nelaikėme išmaniojo telefono ir nevartėme darbo knygos.

Jei po savaitgalio jaučiatės nepailsėję, jei savaitgalis tiesiog pradingo, taip ir neprasidėjęs, jei netekote energijos ir žvalumo, tikėtina, kad tiesiog prastai suplanavote savo savaitgalio veiklas. Kartais atrodo, kad savaitgalio planuoti nereikia: juk visas laikas priklauso mums. Tačiau atsitiktinis, gulinėjant ir nieko rimto neveikiant prabėgęs laisvalaikis retais atvejais teikia moralinę naudą.

Taigi dalijamės patarimais, kas svarbu planuojant savaitgalio veiklą:

  • Susidėliokite preliminarią dienotvarkę. Neturint plano, diena gali tapti chaotiška: nespėsite sutvarkyti visų reikalų, ką jau kalbėti apie poilsį, malonią atgaivą kūnui ir sielai, pavyzdžiui, SPA.

  • Skirkite laiko artimiesiems – aplankykite mylimus žmones, bendraukite.

  • Leiskite sau pailsėti nuo technologijų – savaitgalį neriekia kas kelias minutes tikrinti, ar išmaniojo ekrane nepasirodys nauji pranešimai, atsidarinėti el. pašto dėžutės.

  • Nepamirškite ir savo mėgstamos veiklos, nesvarbu, megzti ar skaityti knygas, ar kažką remontuoti, ar konstruoti.

  • Miegas – puiki sielos ir kūno reabilitacija, tačiau bandydami atsigriebti už visą savaitę ir miegodami labai ilgai, galite sutrikdyti miego režimą, be to, prarasite gerą pusdienį, o juk savaitgalį galima nuveikti tiek daug įdomių ir naudingų dalykų.

  • Neiššvaistykite pinigų. Daugelis žmonių darbo savaitę kruopščiai taupo, fiksuoja išlaidas, o savaitgaliais leidžia pinigus per daug negalvodami. Investuokite į pirkinius ir paslaugas, kurios teikia įvairiapusę naudą. Pavyzdžiui, viso kūno antistresiniai ir atpalaiduojamieji masažai Kaune kainuoja vos nuo 20 Eur, tad kas geriau – galimybė visiškai atsipalaiduoti ar kelios taurės kokteilio bare?

thumbnail_2

Organizatorių archyvo nuotr.

  • Savaitgalis – puikus laikas susidėlioti savo mintis, apgalvoti tikslus ir siekius. Darbo savaitę kartais sunku rasti laiko pagalvoti, kuria linkme judame ir koks iš tiesų yra mūsų tikslas.

  • Savaitgaliais liaukitės galvoti apie darbą – per tas porą laisvų dienų darbas niekur nepabėgs, tad atsipalaiduokite ir mėgaukitės, kad laiką galite naudoti taip, kaip jums patinka. Prie darbo reikalų galite sugrįžti sekmadienio vakare arba pirmadienio ryte.

  • Netinginiaukite per ilgai. Ilgiau pasivartyti lovoje rytais tikrai galima, tačiau praleisti čia visą dieną – ne pats geriausias sumanymas. Jei stinga jėgų, pagelbės vėsesnis dušas, lengvas krosiukas, puikiai atgaivins įvairios SPA procedūros. Masažai ir SPA Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Birštone, Druskininkuose, Palangoje ir kt. prilygsta procedūroms pačiuose geriausiose ir prabangiausiuose užsienio kurortuose, tad turime kuo didžiuotis.

  • Atsipalaiduokite ir nepervarkite. Daugelis žmonių savaitgalį prisiplanuoja tiek veiklų ir darbų, kad ne tik neatsipalaiduoja, bet atvirkščiai – pavargsta net labiau negu per visą darbo savaitę. Būkite realistai – per tas 48 valandas pagrindinis jūsų tikslas – pailsėti, atgauti jėgas, morališkai pasiruošti naujajai darbo savaitei, o ne nuversti kalnus.

thumbnail_3

Organizatorių archyvo nuotr.

Bene naudingiausia veikla, kuria galite užsiimti savaitgalį – tai apsilankymas SPA centre. SPA procedūros padės jums atsipalaiduoti, sustiprins jūsų sveikatą, leis atskleisti savo tikrąjį grožį, galėsite pasikonsultuoti su specialistais, išsivaduosite nuo streso ir lėtinio nuovargio, pamiršite rūpesčius ir pagaliau pabėgsite nuo rutinos. SPA centrai pastaraisiais metais taip patobulėjo, kad gali jums pasiūlyti originalių procedūrų: itin daug dėmesio sulaukęs masažas Kaune – tai vyrams skirtas ritualas su lavos akmenėlių pintomis, taip pat SPA Kaune ritualuose naudojamos gintaro smiltelės, lavos akmenys, o kituose Lietuvos miestuose masažą gali atlikti ne tik masažuotojas, bet ir… žuvelės. Pabandykite – tikrai nenusivilsite.

Daugiau apie SPA ir masažus Kaune skaitykite čia: http://blogas.geradovana.lt/laisvo-laiko-anatomija-kaip-tinkamai-susiplanuoti-savaitgali-ir-neissvaistyti-laisvalaikio-plius-spa-ir-masazu-kaune-rekomendacijos-2018-2019-m/

Užsakymo Nr. KMC180061

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: