Su šiais logotipais mes pažįstami jau nuo pat vaikystės, tačiau retas iš mūsų kada nors pagalvojo, ką jie gali iš tikrųjų reikšti.

Išrinkome įdomiausias istorijas, atskleidžiančias, kaip kai kurios garsiausios Holivudo kino studijos sukūrė savo logotipus.

„Columbia Pictures“

Moteris, laikanti degantį deglą, tapo „Columbia Pictures“ logotipu. Įdomu tai, kad niekada nebuvo nė vieno modelio, kuriuo būtų pagrįstas šis vaizdas. Vietoj to jis atsirado iš skirtingų derinių. Naujausia versija, sukurta 1992 m., remiasi paprastos amerikietės namų šeimininkės Jennie Joseph atvaizdu, nors jos veido bruožai buvo gerokai pakeisti galutiniam paveikslui.

„DreamWorks Pictures“

„DreamWorks“ logotipas iš pradžių turėjo parodyti subrendusį žmogų, sėdintį Mėnulyje ir žvejojantį. Jį nupiešti paskirtas menininkas Robertas Huntas nusprendė vietoj vyro nupiešti papildomą versiją su vaiku. Tai buvo tas logotipas, kuris buvo pasirinktas galų gale. Beje, Hunt savo berniuko atvaizdą logotipe sukūrė pagal savo sūnų Williamą, kuris vėliau tapo kompozitoriumi ir dabar dirba muzikos industrijoje.

 

„Metro-Goldwyn-Mayer“

„MGM“ logotipo idėja kilo Howardui Dietzui 1924 metais. Jo alma mater – Kolumbijos universitete – buvo sporto komanda pavadinimu „Liūtai“.

Nuo to laiko „MGM“ savo logotipe demonstravo penkis skirtingus liūtus: „Slats“, „Jackie“, „Tanner“, „George“ ir „Leo“. Paskutinis yra dabartinė jų žvaigždė.

„Paramount Pictures“

Logotipui „Paramount“ dailininkas Williamas Hodkinsonas nupiešė kalną, labai panašų į „Ben Lomond“ kalną Jutos valstijoje, kur jis užaugo.

Originalioje 1914 m. versijoje buvo 24 žvaigždės: tiek buvo aktorių, pasirašiusių sutartį su kino studija. Tačiau šiuolaikinėje versijoje yra tik 22 žvaigždės, ir niekas nežino, kodėl.

„Warner Bros.“

Šis logotipas atrodo gana paprastas: jis atrodo kaip skydas su įmonės įkūrėjų (brolių Warnerių) inicialais. Tačiau tai nebuvo tikroji jų pavardė. Kino studijos savininkų tėvai buvo imigrantai iš Rusijos imperijos, o jų tikroji pavardė buvo Wonskolaseriai.

„Walt Disney“

Garsiausios pasaulyje animacinių filmų studijos logotipas visada vaizdavo pasakų pilį. Iš pradžių šio vaizdo įkvėpėja buvo „Neuschwanstein“ pilis Vokietijoje. Tačiau 2006 m. jį pakeitė Pelenės pilis iš Paryžiaus Disneilendo.

„Pixar“

„Pixar“ logotipas atsirado iš pirmojo sėkmingo studijos filmo. Žmonėms patiko „Luxo Jr.“ animacinė lempa iš vieno iš jų trumpametražių filmų, sukurtų 1986 m., todėl su šiuo veikėju-lempa jie logotipe pakeitė raidę „i“.

„Castle Rock Entertainment“

Šią kino studiją jau seniai perėmė „Warner Bros.“, tačiau iš pradžių (devintajame dešimtmetyje) „Castle Rock Entertainment“ kūrė Stiveno Kingo romanų ekranizacijas.

Kompanija savo pavadinimą gavo iš neegzistuojančio „Castle Rock“ miesto, kuris dažnai yra Kingo romanų veiksmo vieta. Studijos logotipas vaizduoja švyturį iš 1993 m. siaubo filmo, sukurto pagal to paties pavadinimo Kingo knygą „Reikalingi daiktai“.

„Lionsgate“

„Lions Gate“ yra tiltas Vankuveryje – vietoje, kur gimė įmonės įkūrėjas Robertas Altmanas. Skirtingai nei „MGM“, jokie liūtai nebuvo įtraukti į studijos istoriją!

„Scott Free“

Režisierius Ridley Scottas turi savo atskirą kino studiją. Jo logotipas yra animacija, rodanti, kaip žmogus virsta paukščiu. Susidaro įspūdis, kad individas įgauna laisvę. Jį suprojektavęs menininkas – italų iliustratorius Gianluigi Toccafondo – jį sukūrė piešdamas kiekvieną atskirą judesį, o tada fotografuodamas.

Taip pat skaitykite: TOP 25 Holivudo žydų tautybės aktoriai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: