Šią savaitę baigėsi mėnesį trukęs atvirų kūrybinių dirbtuvių / rezidencijų projektas. Beveik 60 menininkų kūrė įtraukdami į procesą savanorius, jaunus menininkus, moksleivius, parodų lankytojus ir gatvės praeivius. Kauno bienalė TEXTILE 09 peržengė ne tik įprastas muziejaus erdves, pasklisdama mieste, bet ir meno skirstymo į žanrus ribas, kvestionavo oficialaus ir marginalaus švietimo ribas, kėlė identiteto ir kitoniškumo klausimus, vertino bendradarbiavimą labiau nei reprezentavimą, suvokė kūrybinį procesą kaip būtinybę ir kaip neišvengiamybę.

Proceso, dėl jo nenuspėjamumo pavadinto “Gyvu požiūriu”, rezultatatai bus eksponuojami visą lapkričio mėnesį M. Žilinsko dailės galerijoje ir Kauno paveikslų galerijoje. Nors menininkų parodų salėse kasdien nebesutiksime, muziejaus edukatoriai ir bienalės savanoriai yra parengę savaitgalių programas šeimoms (“Meno labirintas”), moksleiviai gali registruotis užsiėmimams ir kelionėms po parodas savaitės dienomis (tel. 8-37 229475), suaugusieji bus kviečiami į menininkų ir meno kritikų rengiamas ekskursijas po parodų erdves, veiks satelitinės parodos kitose galerijose (“Balta”, “Meno parkas”, Zoologijos muziejus).

Spalio 30 d. 17 val. Kauno paveikslų galerijoje (Donelaičio g. 16) vyks rezidencijų programos “Gyvas požiūris” parodos atidarymas. Laukiama svečių ir organizarotorių sveikinimų, menininkų ir dalyvių komentarų, instaliacijų pristatymų, bendravimo su menininkais.

18:45 val. parodos pristatymas prasidės M. Žilinsko dailės galerijoje. 19:00 val. laukiamas Nadjos Verenos Marcin performansas “Ar tu šiąnakt vienišas?”, vaišės, bendravimas su menininkais.

Spalio 31 d. 12 val. diskusija MENAS IR POLITIKA: kultūrinės geografijos pokyčiai. Diskusiją veda Laima Kreivytė, Skaidra Trilupaitytė. Dalyvauja bienalės menininkai, kuratoriai, meno kritikai, savanoriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: