Kauno miesto savivaldybės taryba spalio 15 dieną nusprendė, kad miesto simfoninis orkestras paslaugas galės teikti pigiau.

Šių metų liepos mėnesį Taryba, kaip koncertinės įstaigos Kauno miesto simfoninio orkestro steigėja, buvo nustačiusi, kad minimali orkestro pasirodymo kaina – 2 tūkst. litų. Priėmus naują sprendimą, minimali pasirodymo kaina sumažėjo iki 1,3 tūkst. litų.

Rugsėjo – gruodžio mėnesiais simfoninis orkestras pakviestas dalyvauti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos antrąjį sezoną rengiamame projekte – auksinių balsų konkurse „Triumfo arka“. Šis unikalus projektas sulaukė didžiulio klausytojų susidomėjimo ne tik mūsų šalyje, bet ir už jos ribų. Po orkestro pasirodymo šiame projekte kolektyvas tapo vienu žinomiausių simfoninių orkestrų šalyje. Profesionaliais pasirodymais projekte „Triumfo arka“ orkestras puikiai reprezentuoja miestą ir jo aukštą kultūrą.

„Kadangi susidarė nepalanki ekonominė situacija šalyje, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija nebegali mokėti tiek, kiek galėjo ir prieš metus. Vis dėl to orkestrui yra puiki galimybė reguliariai rengti pasirodymus minėtame projekte geriausiu TV eterio laiku per Lietuvos televiziją. Todėl prašome sumažinti orkestro pasirodymų įkainį“, – prašymą sumažinti įkainį motyvavo orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: