Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, per praėjusią parą ugniagesiai 8 kartus važiavo į užlietas teritorijas – šeši iš šių atvejų buvo Kauno apskrityje, taip pat po vieną Šiaulių ir Alytaus apskrityse, o Kelmės rajono savivaldybė pirmadienį paskelbė ekstremalų įvykį apsemtame kaime.

PAGD duomenimis, sudėtingiausia situacija susidariusi Kauno rajone esančiame Naujatrobio kaime, kur Nevėžio upė išlaužė pylimą ir apsėmė 50 sklypų 5 sodų bendrijose.

“Ten kaip ir potvynio sąlygomis gyvena: apsemti namai, teritorija. Matyt, sudėtingiausia situacija ten. Bet Naujatrobio kaime jau prieš porą metų buvo tokia situacija: tada buvo vanduo prasiveržęs daugiau nuo sangrūdų, o dabar turbūt tiesiog staigiai pakilo, pralaužė pylimą ir užliejo sodus”, – BNS sakė PAGD atstovas Vladas Rakštelis.

Jo teigimu, gyventojams buvo pasiūlyta evakuotis, tačiau tai padarė tik viena šeima.

Kelmės rajono savivaldybė evakuotis pasiūlė šalia Šepečio upės esančio Maironių kaimo gyventojams. Čia vandeniui praardžius 100 metrų pylimo, jis pavojingai priartėjo prie kaimo gyventojų pastatų.

“Vakar ir šiandien padėtis nesikeičia, tačiau žmonės nesievakuoja. Vienas šulinys į vandenį beveik įvirtęs – tik tiek, kad žmonės turi kitą šulinį, nes jau būtume bandę aprūpinti vandeniu. Dabar paskelbėme ekstremalų įvykį, perkame skubos tvarka darbus ir reikės sutvirtinti šlaitą”, – BNS antradienį sakė Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė.

Ugniagesiams pirmadienį taip pat teko vykti į Akmenės rajone esančio Jučių kaimo biblioteką – pastato pirmas aukštas buvo apsemtas apie 60 centimetrų.

Siurbti vandens iš užsemtų patalpų gelbėtojai du kartus vyko į Kėdainius – vandens pribėgo į jaunimo mokyklos ir daugiabučio namo rūsius – darbai čia tęsiami ir antradienį.

Taip pat Kėdainiuose netoli Smilgos upės esančiose Skongalio ir S.Jaugelio Telegos gatvėse buvo užlietas plotas, per kurį su gelbėjimo valtimi teko plukdyti namo gyventojus, kad šie galėtų grįžti namo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: