© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Maltos ordino pagalbos tarnybos akcija „Maltiečių sriuba 2014“ atvyksta į Kauną. Gruodžio 6 d., Rotušės aikštėje, 12-17 val. visi miesto gyventojai ir svečiai kviečiami pasivaišinti simboliu tapusia sriuba ir taip prisidėti prie maltiečių pagalbos seniems ir vienišiems žmonėms. Jau devintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei suteikti jiems taip reikalingą pagalbą.

„Kaune nemaža dalis gyventojų yra pensinio amžiaus, todėl puikiai suprantame maltiečių teikiamos pagalbos seniems žmonėms reikalingumą. Mūsų mieste Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai nuolatos rūpinasi dešimtimis vienišų senelių, tris kartus per savaitę atveža jiems karštos sriubos ar kitų maisto produktų, skiria savo dėmesį. Dėkoju maltiečiams už vargstančių žmonių globą, už jų atidumą ir nuoširdumą ir tuo pačiu kviečiu visus miesto gyventojus prisidėti prie šios gražios akcijos Gerumo niekada nebus per daug“, – teigia Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Gruodžio 6 d. Rotušės aikštėje nuo 12 val. maltiečiai kvies pasivaišinti sriuba ir paaukoti vargstantiems seneliams. Maltiečiai Kauno mieste ruošiasi išdalinti net 2000 litrų sriubos, todėl tikimasis sulaukti gausaus būrio miesto gyventojų ir svečių. Kiekvienas geros valios žmogus jau dabar gali prisidėti prie akcijos „Maltiečių sriuba 2014“, skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais: 1416 (auka – 2 Lt), 1417 (auka – 5 Lt), 1418 (auka – 10 Lt). Daugiau informacijos www.maltieciai.lt

Už žmonių suaukotus pinigus MOPT savanoriai kiekvieną dieną aplanko ir atveža karšto maisto pamirštiems, dažnai neturintiems ko pavalgyti ir savimi negalinčiais pasirūpinti seneliams. Maltiečiai visoje Lietuvoje globoja 2000 senelių, beveik 400 jų kasdien vežamas karštas maistas

Maltos ordinas (MO) – seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, taip pat – nukentėjusiems nuo karo, gamtos katastrofų ar stichinių nelaimių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: