© kaunas.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę Kanuose (Prancūzija) vykstančioje prestižinėje nekilnojamo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2014 dalyvaujanti Kauno miesto delegacija iš viso pristato 10 projektų. Didžiausią potencialių investuotojų dėmesį pritraukia pristatomas Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų projektas.

Išskirtiniu prie Vytauto Didžiojo tilto planuojamų statyti Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų projektu susidomėjo investuotojai ne tik iš Europos, bet ir iš kitų žemynų. Tarp jų – ir investicinio fondo, valdančio Kaune veikiantį prekybos centrą „Akropolis”, atstovai. ”

Potencialių investuotojų teigimu, vienas iš didesnių šio projekto privalumų yra tai kad Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmai bus statomi pačiame miesto centre. Preliminariais skaičiavimais, šio projekto vertė gali siekti apie 70-80 mln. Lt. Planuojama, kad komplekse bus dvi 700 ir 1,5 tūkst. vietų salės, mažesnės salės, ekspozicijų erdvės, biurai, maitinimo įstaigos ir kitos patalpos. Parodos dalyvių dėmesį patraukė ir galimybė investuoti į netoli miesto centro esančią verslo, pramonės, rekreacijos bei gyvenamosios paskirties objektų vystymui skirtą teritoriją, iš kurios išsikrausto karinių oro pajėgų gelbėjimo postas

Kartu su kolegomis iš Vilniaus bendrame stende dirbanti Kauno miesto delegacija taip pat pristato miesto centrinės dalies požeminių ir antžeminių parkavimo aikštelių ir Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektus. Kauno stende taip pat pristatomi šeši privataus verslo projektai.

„Šiemet 25-ojoje MIPIM parodoje buvo gausu dalyvių. Parodoje dalyvavusių ekspertų vertinimu, nekilnojamojo turto ir finansų rinkos įgavo stabilumo po ekonominės krizės, prasidėjusios prieš 6 metus. Parodoje beveik nebeliko utopinių projektų. Ypač aktyvūs buvo Skandinavijos miestai, kurių projektai pelnė daugiausiai MIPIM 2014 apdovanojimų. Šalia jų pakankamai gerai atrodė ir keturi didžiausi Baltijos valstybių miestai: Talinas, Ryga, Vilnius ir Kaunas, – teigė Kauno miesto delegacijos vadovas, Kauno miesto tarybos narys Marijus Panceris. – Pagrindinis Kauno savivaldybės projektas – Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmai – buvo gerai įvertintas besidominčiųjų ir, drįstu teigti, kad atrodė patraukliau bei realiau nei pagrindinis Vilnius savivaldybės pristatomas projektas – Gugenhaimo menų centras.”

“Džiugu, kad rimto investuotojų dėmesio sulaukė ir didžiausias Kauno miesto savivaldybės investicinis projektas buvusioje Aviacijos gamyklos teritorijoje Aleksote. 35 ha teritorijoje siūloma įrengti visuomenines ir rekreacines erdves, taip pat gyvenamuosius būstus, verslo įmones. Investicija į šią teritoriją gali siekti 200 mln. eurų. Žinia jau paskleista, tad dabar miesto vadovams reikia ruoštis galimiems susitikimams ir deryboms su potencialiais investuotojais”, – pabrėžė Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

„Didelis susidomėjimas Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų projektu rodo, kad šis objektas turi šviesias perspektyvas. Žinoma, tai nebūtinai reiškia, kad grįždami namo mes parsivešime su užsienio investuotojais pasirašytą sutartį. Šis projektas tikrai gali būti įdomus ir Lietuvos verslui. Tiesiog mes turime pasiūlyti tokias sąlygas, kad šios investicijos būtų patrauklios ir atsiperkančios. Tai galėtų būti įgyvendinta koncesijos ar viešosios ir privačios partnerystės pagrindu”, – teigė Kauno miesto tarybos narys Židrūnas Garšva.

„MIPIM paroda yra vienas iš svarbiausių ir didžiausių renginių tokio pobūdžio renginių pasaulyje. Tai – platforma, apjungianti tiek privačius nekilnojamojo turto vystytojus, tiek ir patrauklių projektų ieškančius investuotojus. Dalyvavimas šioje parodoje yra labai svarbus. Tai puiki galimybė ne tik ieškoti investuotojų konkretiems projektams, bet ir labai gera proga visam pasauliui paskleisti žinią apie Kauną”, – sakė Kauno miesto tarybos narė Anželika Banevičienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: