© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Kaunas turi geriausią medicinos infrastruktūrą ir daugiausiai praktikuojančių gydytojų Lietuvoje, bet neišnaudoja savo potencialo medicinos turizmo srityje. Siekiant išnaudoti šį miesto potencialą, Kauno miesto savivaldybė vykdo projektą „Medicinos turizmo viešinimas Kaune“.

„Investuok Lietuvoje“ įgyvendinamos Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadovai Julija Taškūnaitė ir Gytis Žakevičius parengė projektą, kurio metu Kaunas tarptautinėse turizmo parodose bus pristatomas kaip Šiaurės Europos medicinos turizmo sostinė. Kauno miesto savivaldybėje dirbantys „Kurk Lietuvai“ atstovai taip pat pristatė naują medicinos įstaigų duomenų bazę, kuri publikuojama Kauno miesto Turizmo informacijos centro (TIC) internetinėje svetainėje ir išmaniojoje programėlėje „Kaunas dalinasi“.

Skiltyje „Medicinos turizmas“ išskirtos keturios kategorijos: „Bendroji praktika ir diagnostika“, „Plastinė chirurgija“, „Odontologija“ ir „Ortopedija“. Pasak Kauno miesto savivaldybės Turizmo plėtros poskyrio vedėjos Ingos Pažereckaitės, naudojantis sukurta medicinos duomenų baze žinia apie medicinos paslaugų kokybę bei įstaigas Kaune keliaus po užsienio parodas kartu su Kaunas TIC ir Kauno miesto savivaldybės delegacijomis. Tai – vienas iš pagrindinių miesto komunikacijos kanalų siekiant viešinti medicinos paslaugas Kaune tiek parodų lankytojams, tiek užsienio kompanijoms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: