Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ką galima nuveikti per 100 dienų? Į šį klausimą ketvirtadienį bandė atsakyti Kauno miesto vadovai. Svarbiausias pristatytos ataskaitos akcentas – kur kas racionaliau ir taupiau leidžiami miestiečių pinigai.

Pradėjo nuo savęs

„Norint sutvarkyti miestą ir prikelti jį iš miego, kaip visi žinome, reikia pinigų. Ankščiau mes visi buvome įpratę girdėti skundus, kad nėra pinigų, kad nedavė ministerija, kad nedavė Europos sąjunga. Iš tiesų Kauno mieste pinigų yra, tik seniau jie tekėdavo, kaip toje dainoje, žemyn upe. Mes jau nuo pirmųjų dienų užsibrėžėme užduotį sustabdyti tą pinigų tekėjimą ir sutaupytus pinigus skirti miestui į tas sritis kur reikia – ar tai būtų mokyklos, ar tai gatvės, ar kultūra, ar sportas“, – kalbėjo Kauno miesto meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

„Pirmiausia pradėjome daryti reformas pačioje savivaldybės administracijoje. Iš numatytos reformos šiandien yra padaryti du trečdaliai darbų. Mes neatsiliekame nuo grafiko ir tikimės rugsėjo pabaigoje turėti pilnai įvykdyta reformą“, – pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Dėmesys gatvėms

„Žinoma, visuomet įdomiausia kalbėti apie Kauno gatves. Asfalto klojimo mašina „Remix“ iš peties pasidarbavo Šilainiuose, kur sutvarkė pagrindines mikrorajono gatves. Sutvarkyti Raudondvario plentą planuojame iki rugsėjo mėnesio pradžios“, – pasakojo vicemeras, „Vieningo Kauno“ atstovas Povilas Mačiulis.

„Šiemet įlindome į Žaliakalnio, Aukštųjų Šančių ir Panemunės gatveles, kuriose kelininkai paskutinį kartą lankėsi tikriausiai dar sovietiniais metais. Taip pat išjudinome įvažiavimų į kiemus klausimą – šįmet sutvarkysime apie 80 įvažų“, – teigė V. Matijošaitis.

Prasidėjo salos atgimimas

Pasak Kauno vicemero, liberalų atstovo Simono Kairio, Nemuno sala ateityje taps ypatinga kauniečių laisvalaikio oaze. Mero pavaduotojo teigimu, neseniai saloje įrengtos keturios paplūdimio tinklinio aikštelės su tribūnomis yra tik pirmas žingsnis. Šiuo metu baigiamas derinti Nemuno salos detalusis planas miestiečiams atvers dar daugiau galimybių propaguoti aktyvią gyvenseną pačiame miesto centre.

Švietimo klausimus kuruojantis vicemeras, socialdemokratų atstovas Vasilijus Popovas pabrėžė pasiekimus sprendžiant vietų trūkumo darželiuose klausimą. Anot mero pavaduotojo, iki kitų metų vasaros pabaigos miesto darželiai sutalpins visų kauniečių vaikus.

Kauno miesto savivaldybės 100 dienų ataskaitą rasite čia – http://www.slideshare.net/Kauno_miesto_savivaldybe/kauno-miesto-savivaldybs-100-dien-ataskaita

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: