© kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Vilniuje vyko 2013 metų tarptautinių konkursų laureatų ir jų pedagogų pagerbimo iškilmės. Tradiciniame Lietuvos muzikų rėmimo fondo organizuojamame renginyje šįmet apdovanojimai įteikti 103 muzikantams ir daugiau nei pusšimčiui pedagogų. Iškilmėse buvo įvertinti net 55 jaunieji Kauno muzikantai ir jų mokytojai.

Prezidentūroje ir kiek vėliau Vyriausybėje vykusiose jaunųjų talentų pagerbimo iškilmėse daugiausiai apdovanojimų pelnė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtiniai, net 11 laureatų paruošė Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos pedagogai, nemaža dalis apdovanojimų atiteko Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos pedagogams ir tarptautinių konkursų prizininkams, Kauno I-osios, M.Petrausko, A. Kačanausko muzikos ir Kauno „Vyturio” katalikiškos vidurinės mokyklų muzikams ir jų mokytojams.

Talentingus kauniečius pasveikino ir apdovanojo Kauno administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Jučas.

„Toks įspūdingas skaičius apdovanotų jaunųjų muzikų iš Kauno išties džiugina ir parodo, jog miestas turi kuo didžiuotis. Tikiu, jog didelė dalis laureatų pasirinks profesionalų kelią, o šie apdovanojimai taps puikiu stimulu jauniems žmonėms siekti muzikos aukštumų”,- sakė J. Jučas.

„Šiais metais turime gausų būrį jaunųjų menininkų ir jų pedagogų iš Kauno – net 55. Džiaugiamės, kad Kauno miesto vadovai parodė dėmesį savo miesto laureatams ir atvyko į Vilnių juos pagerbti. O fondas savo ruožtu įteikė Vyriausybės atminimo suvenyrus laureatams, laimėjusiems ne viename konkurse”, – teigė Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė.

Jaunieji Lietuvos muzikai šiemet laimėjo aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose Latvijoje, Estijoje, JAV, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Suomijoje, Rusijoje, Austrijoje, Juodkalnijoje, Kanadoje ir kitose šalyse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: