© Augustės Gumbytės nuotr./KaunoZinios.lt

Kaune esančioje Rotušės aikštėje lauko kavinės šiltuoju metų laikotarpiu bus įrengtos ne aikštės viduryje, o jos pakraščiuose. Taip pat planuojama savaitgaliais aikštėje uždrausti automobilių eismą. Šie siūlymai buvo pristatyti antradienį posėdžiavusiems Kauno miesto tarybos kolegijos nariams.

„Yra siūlymas dalį važiuojamosios dalies, kur parkuojasi taksi – tris metrus – skirti lauko kavinėms. Tokiu būdu būtų išvengtume kavinių padavėjų lakstymo su patiekalais per gatvę, o pėsčiųjų takas vis tiek išliktų“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Pasak Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjo, dalį važiuojamosios dalies užimsiančios lauko kavinės netrukdytų automobilių judėjimui.

„Lauko terasų koncepcija leistų pilnai apstatyti erdves. Tušti plotai būtų tik ties įvažiavimais bei Jėzuitų bažnyčia. Ankstesnis lauko kavinių išdėstymas Rotušės aikštėje atbaidydavo renginių organizatorius, nes jiems trukdydavo kitų verslininkų palapinės. Dabar visa aikštė būtų laisva. Tuščią erdvę galima būtų užpildyti renginiais“, – kalbėjo N. Valatkevičius.

Vasaros sezonu keisis eismo organizavimo tvarka

Prasidėjus šiltajam metų sezonui ir padaugėjus žmonių srautams Rotušės aikštėje siūloma įrengti tris greičio ribojimo kalnelius. Svarstoma, kad kalneliai galėtų būti įrengti ties Jėzuitų bažnyčia bei Vilniaus ir A. Jakšto gatvėse.

Taip pat siūloma riboti eismą Rotušės aikštėje penktadieniais nuo 17 val. ir savaitgaliais, užtikrinant, jog didelių susibūrimų metu, aikštė liktų tik pėsčiųjų zona. Taip pat siūloma T. Daugirdo gatvę palikti tik pėsčiųjų eismui. Patvirtinus naują lauko kavinių koncepciją planuojama taksi stovėjimo vietą perkelti prie Ryšių istorijos muziejaus.

„Manau, kad ši vieta tiek taksi vairuotojams, tiek ir keleiviams būtų kur kas patogesnė. Ties Ryšių istorijos muziejumi gatvė yra kur kas platesnė ir ja galima judėti abejomis kryptimis“, – teigė kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: