© kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį penktadienį Kauno meras Andrius Kupčinskas susitiko su Suomijos ambasadoriumi Lietuvoje Harriu Miki-Reinikka, kuris papasakojo apie planus šių metų vasarą Kaune atidaryti Suomijos Garbės konsulatą.

„Kaunas tampa svarbiu Suomijos partneriu verslo, akademinės, kultūros ir turizmo srityse. Lietuvoje veikia apie 160 mūsų šalies kompanijų, nemaža jų dalis yra Kaune. Su šiuo miestu mes turime ilgą ir gražią bendradarbiavimo istoriją, kurią dar labiau įprasmins liepos mėnesį duris atversiantis Garbės konsulatas. Jam vadovauti sutiko mums puikiai pažįstamas ir gerbiamas profesorius Leonidas Donskis”, – sakė Suomijos ambasadorius.

Pasak ambasadoriaus, šiemet Lietuvoje turėtų apsilankyti maždaug 80 tūkst. turistų iš Suomijos.

„Mes puikiai pažįstame Estiją, ir pastebime, jog vis daugiau suomių ketina aplankyti Latviją ir Lietuvą. Vizito Kaune metu Laisvės alėjoje girdėjome ir mūsų tėvynainių balsus, žinoma, tam įtakos turi tiesioginiai skrydžiai tarp Kauno ir Tamperės. Šis maršrutas tampa vis populiaresniu tėvynainių tarpe”, – pabrėžė H. Miki-Renikka.

Kauno meras su ambasadoriumi aptarė „Fortum Heat Lietuva” kompanijos prie Kauno planuojamos statyti jėgainės klausimus. A. Kupčinskas pabrėžė, jog šiuo metu vyksta jėgainės poveikio aplinkai vertinimas, o šio projekto ateitis priklauso ne tik nuo Kauno, bet ir nuo Kauno rajono vadovų sprendimų.

„Jei pavyktų pastatyti šią jėgainę, tai būtų viena didžiausių suomių investicijų ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje”, – teigė H. Reinikka.

„Iki 2015 metų europinė vėžė pasieks Kauną, o Palemone įrengus intermodalinį terminalą, Kaune turėsime milžinišką logistikos potencialą”, – atsakydamas į suomių klausimus, kalbėjo A. Kupčinskas.

Kaune viešinti Suomijos delegacija ketina dalyvauti verslo aplinkos gerinimui skirtame seminare, aplankyti Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejų bei susitikti su Kauno miesto verslininkais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: