Vilija Blinkevičiūtė. ELTA / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė remia Kauno mero Visvaldo Matijošaičio siūlymą istorinės Prezidentūros kiemelyje paminklu įamžinti Algirdą Mykolą Brazauską ir sako – ne kiekvienas politikas išdrįstų imtis tokios iniciatyvos.

„Man patinka ši idėja. Būtų keista, jeigu ji nepatiktų“, – interviu laidoje „ELTA kampas“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Juo labiau, su Kaunu ryšiai yra – ir ganėtinai nemaži. Man kažkaip yra suprantamas toks Kauno mero pasiūlymas. Kaip visi kiti oponuojantys sako – va, kažkaip netikėtai ėmė, šovė ir pasiūlė. Bet gerai, kad pasiūlė, nes kiti net neišdrįstų pasiūlyti, nes visą laiką galvotų – kaip sutiks visuomenė“, – tęsė LSDP pirmininkė.

Europarlamentarė nesistebėjo, jog V. Matijošaičio svarstymai jau spėjo sulaukti įvairių politikų kritikos.

„Konservatoriams gi negali patikti“, – pažymėjo ji.

Tačiau, tęsė V. Blinkevičiūtė, svarstant apie A. M. Brazausko įamžinimą laikinojoje sostinėje, reikia įvertinti buvusio šalies vadovo darbus Lietuvos valstybei.

„Kartais būna, aišku, ir klaidų. Bet gi kai dirbame, jos neišvengiamai atsiranda. Bet jos nėra tiek didelės, kad jos galėtų užgožti tai, ką darei gero valstybei ir ką darė Algirdas Mykolas Brazauskas“, – apibendrino V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad trečiadienį Kauno meras V. Matijošaitis pranešė apie iniciatyvą istorinės Prezidentūros kiemelyje pastatyti paminklą A. M. Brazauskui.

Šį mero siūlymą Kauno miesto taryba planuoja svarstyti kitą savaitę vyksiančiame posėdyje.

Pastaroji laikinosios sostinės mero iniciatyva spėjo sulaukti kritikos – kultūros ministras Simonas Kairys teigė kategoriškai nesutinkantis su V. Matijošaičio užmojais. Skeptiškai apie siūlymą pasisakė ir premjerė Ingrida Šimonytė bei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Tuo metu prezidentas Gitanas Nausėda tikino, jog prieš įamžinant tokias politines asmenybes reikia turėti aiškią strategiją, o tai, anot jo, turėtų įvertinti ne politikai, bet istorikai.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: