Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kaune lankėsi LR Vidaus reikalų ministras (VRM) Dailis Alfonsas Barakauskas. Kartu su Kauno meru Andriumi Kupčinsku ministras kalbėjosi viešojo saugumo užtikrinimo mieste, S. Dariaus ir S.Girėno stadiono sutvarkymo ir kitomis aktualiomis temomis.

Kauno prioritetas – S. Dariaus ir S. Girėno stadiono sutvarkymas

Iš Vilniaus atvykusi delegacija apžiūrėjo S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Vidaus reikalų ministras pabrėžė, jog iki šiol stadiono atnaujinimui skirtos lėšos įsisavintos skaidriai ir efektyviai.

„Žvelgiant į prioritetinius miesto infrastruktūros projektus, iš tiesų matome, jog sutvarkytas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas miestui tarnautų dar ilgus metus, todėl mūsų siekis jį rekonstruoti ir paversti daugiafunkciniu centru. Kitas prioritetinis miesto objektas – Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmai kaip ir „Žalgirio” arena miestui atneštų tiek socialinės, tiek ekonominės naudos. Tai ne tik miesto, bet ir nacionalinės svarbos objektai”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Anot Kauno vadovo, šiuo metu jau baigtas rengti detalusis stadiono rekonstrukcijos planas. Šiemet planuojama paruošti ir techninį projektą, kurį užbaigus ir užsitikrinus pirminį finansavimą galėtų prasidėti realūs statybos darbai.

„Kaunas jau įgyvendino didžiulius projektus, tokius kaip „Girstučio” baseinas ir „Žalgirio” arena, todėl prioritetu tampa S. Dariaus ir S. Girėno stadiono sutvarkymas. Preliminariais paskaičiavimais S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai reiktų apie 20 mln. Lt. Atnaujinus stadioną, jis atitiktų UEFA keliamus reikalavimus, ir jame galėtų vykti tarptautinės varžybos”, – spaudos konferencijoje susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė A. Kupčinskas.

Pagal UEFA taisykles, oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti ne žemesnį nei 3 kategorijos statusą turinčiame stadione, o klubiniai UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimai – 4 kategorijos stadionuose. Specialistų teigimu, investicijų į Kauno stadioną reikėtų mažiausiai, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas, t. y. suteikta 4 kategorija.

Rekonstrukcijos metu būtų įrengta VIP tribūna, stadiono vejos šildymo sistema, nauja stadiono apšvietimo sistema, autonominė elektros energijos sistema, atskira tribūna svečių komandos sirgaliams.

Siekis kurti saugią aplinką

Kauno miesto savivaldybės atstovai kartu su Vidaus reikalų ministru daug dėmesio skyrė viešojo saugumo klausimų aptarimui.

„Kalbant apie saugios aplinkos kūrimą Kaune, galima paminėti nuoseklų ir efektyvų Kauno policijos darbą. Matome, jog vyksta geras policijos bendradarbiavimas su miesto bendruomenėmis, vykdomos naujos iniciatyvos, kurių tikslas, kad kauniečiai jaustųsi saugūs, kad viešąjį saugumą užtikrinančių tarnybų pareigūnai gyventojams būtų ir draugai, ir patarėjai”, – akcentavo Vidaus reikalų ministras D. Barakauskas.

D. Barakauskas teigė, jog šiuo metu vyksta Kauno policijos komisariatų vadovų rotacija, siekiant į tarnybą įnešti naujų idėjų ir skaidrumo, tai buvo vienas iš VRM tikslų.

Keletą mėnesių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo pareigas užimantis Linas Pernavas akcentavo, jog būtina stiprinti bendradarbiavimą su miestiečiais juos įtraukiant į nusikaltimų prevenciją, aktyviai sprendžiant jų problemas ir formuojant saugią aplinką mieste.

„Šiuo metu turime daugiau nei 600 policijos rėmėjų, ir Kaunas yra vienas iš tų miestų, kuris gali didžiuotis aktyviomis miesto bendruomenėmis. Šiemet planuojame atnaujinti policijos automobilių parką, taip pat bus plečiamas vaizdo stebėjimo kamerų tinklas mieste. Policijos prioritetinės veiklos apims kovą su vadinamaisiais pseudobarais, saugių kaimynysčių tinklo plėtimą bei sistemingą kovą su nusikaltėliais visame mieste”, – kalbėjo L. Pernavas.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti Kauno vadovams už bendradarbiavimą su įvairiomis viešąjį saugumą mieste užtikrinančiomis tarnybomis. Išties tai puikus pavyzdys kitoms Lietuvos savivaldybėms kaip reikia kurti saugią aplinką mieste”, – sakė D. Barakauskas.

Ministras D.Barakauskas Kaune taip pat apsilankė Viešosios saugumo tarnybos ataskaitiniame pristatyme, kur už ilgametę veiklą padėkojo saugumo tarnybos vadui Sergėjui Madalovui, bei visiems tarnybos pareigūnams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: