Organizatorių archyvo nuotr.

Nepastovus mūsų šalies klimatas lemia tai, jog striukės yra reikalingos didžiąją metų dalį. Striukės ne tik šildo vėsiais orais, bet ir neretai tampa pagrindine stiliaus dalimi. Dėl šių priežasčių striukių pasirinkimui reikėtų skirti ypatingą dėmesį. AUDIMAS prekės ženklo specialistai pateikia 5 naudingus ir praktiškus patarimus, kurie padės išsirinkti nepriekaištingą striukę šaltajam sezonui.

1. Striukės moterims ir vyrams: rinkitės atsižvelgdami į drabužio funkcines savybes

Funkcinės savybės – vienas svarbiausių kriterijų renkantis viršutinį drabužį, todėl striukės moterims ir vyrams, taip pat paltai turėtų būti pasirenkami atsižvelgiant į jas. Prieš įsigydami bet kokią striukę ar paltą, iš anksto apgalvokite, koks viršutinis šaltojo sezono drabužis Jums būtų tinkamiausias: nepraleidžiantis vėjo ir lietaus, o gal – pasižymintis puikiomis šiluminėmis savybėmis ir pan.

2. Pūkinės striukės moterims ir vyrams: rinkdamiesi atsižvelkite į savo gyvenimo būdą

Pūkinės striukės ar palto pasirinkimą taip pat turėtų nulemti Jūsų gyvenimo būdas. Pavyzdžiui, jei dažnai važinėjate savo nuosavu automobiliu, praktiškas pasirinkimas Jums – trumpa, plonesnė, patogi bei judesių nevaržanti striukė. Tačiau jei esate keliautojas, Jums praverstų striukė, kurią, esant poreikiui, galima lengvai susipakuoti į lagaminą ar kitur. Jei didžiąją dalį laiko aktyviai praleidžiate lauke, rinkitės striukę su membrana, kuri patikimai apsaugo nuo vėjo bei lietaus.

3. Striukės vyrams ir moterims: svarbu – drabužio funkcionalumas

Skirtingų gamintojų ir pardavėjų siūlomos striukės vyrams ir moterims, taip pat paltai pasižymi įvairiais funkcionalumais, į kuriuos verta atsižvelgti ieškant tobulo viršutinio drabužio šaltajam sezonui. Tad, prieš rinkdamiesi bet kokią vyrišką ar moterišką striukę, pasvarstykite, kokie drabužio funkcionalumai Jums gali būti naudingi. Pavyzdžiui, apgalvokite, kiek ir kokių (vidinių ar išorinių) kišenių Jums gali prireikti, ar reikalingas nusegamas gobtuvas, kokie striukės priežiūros ypatumai priimtiniausi ir pan.

Organizatorių archyvo nuotr.

4. Pūkinės striukės: žinokite skirtingų drabužių užpildų savybes

Pūkinės striukės ir kitokios striukės gali būti gaminamos su skirtingų tipų užpildais, todėl naudinga žinoti jų savybes. Paprastai skiriami dviejų tipų užpildai: sintetinis ir pūkų. Striukės su pūkų užpildais pasižymi ypatingu šiltumu ir yra labiau tinkamos dėvėti žvarbiais orais. Striukės, kurių sudėtyje yra technologiškai ištobulintas sintetinis užpildas, kaip ir natūralus, lengvai prisitaiko prie aplinkos temperatūros bei leidžia odai kvėpuoti.

Vienas pagrindinių skirtumų tarp pūkinių striukių ir striukių su sintetiniu užpildu – drabužių priežiūra. Pavyzdžiui, striukės su sintetiniu užpildu reikalauja mažiau priežiūros, nei pūkinės striukės. Tačiau abiejų tipų striukes reikėtų prižiūrėti laikantis gaminio etiketėje nurodytų drabužio gamintojo rekomendacijų.

5. Pūkiniai paltai internetu: rinkitės atsižvelgdami į asmeninius poreikius

Nepaisant to, kokiu būdu būtų įsigyjami viršutiniai drabužiai – pūkiniai paltai internetu ar atvykus į fizinę parduotuvę, – svarbu skirti dėmesį ir asmeniniams poreikiams. Rekomenduojama rinktis tokio ilgio, storio ar modelio striukę, kurią Jums ne tik labiausiai patiktų dėvėti, bet ir su kuria jaustumėtės komfortiškai.

Lietuviško sportinių ir laisvalaikio drabužių prekinio ženklo AUDIMAS asortimente – funkcionalios, praktiškos, patogios bei bet kokioms oro sąlygoms pritaikytos striukės. Apsilankykite AUDIMAS internetinėje www.audimas.lt ir fizinėse parduotuvėse bei atraskite tobulą drabužį šaltajam sezonui.

Užsakymo Nr. KMC220023

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: