KTU gimnazijos mokiniai

Elektroninė žaidimų platforma „Eneba“ prisideda prie KTU gimnazijos sustiprintos IT klasės kaip ugdymo partneris ir mentorius. Stebėdama augantį IT srities specialistų poreikį, „Eneba“ taip pat teiks finansinę paramą ir įvairialypį praktinį mokymą.

Birželio 10, 2021. Prie penkerius metus KTU gimnazijoje veikiančios sustiprintos informacinių technologijų klasės rėmimo šiemet kaip partneris prisideda ir elektroninė žaidimų platforma „Eneba“. Partneris teiks 4000 Eur siekiančią paramą, skirtą gimnazijos mokinių kelionėms į tarptautines olimpiadas, ekskursijoms į užsienio šalis, techninei ir programinei kompiuterinei įrangai. Taip pat dvejus mokymo programos metus organizuos seminarus ir dalinsis praktinėmis žiniomis, mokiniams padėsiančiomis realizuoti įgytas kompetencijas pasirinktoje darbo srityje.

Nors prie kitų klasių mokinių ugdymo „Eneba“ prisideda jau ketverius metus, sustiprintai IT klasei visokeriopą paramą teiks pirmą kartą. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į augantį IT srities specialistų poreikį, kurį rodo ir kasmet augantis mokinių, besirenkančių technologijų srities studijas, skaičius: 2003 m. šias studijas rinkosi vos 5 proc., tuo tarpu nuo 2018 m. – virš 30 proc. Nors įprastai sustiprintoje IT klasėje mokosi daugiau vaikinų, pastaraisiais metais ši tendencija kinta ir susidomėjimą IT sričiai išreiškia vis daugiau merginų – jų skaičius šoktelėjo nuo vienos ar dviejų iki šešių merginų klasėje.

„Studijavimo dienos KTU gimnazijoje visada išlieka mano ir verslo partnerio Žygimanto širdyse ir šiltuose prisiminimuose. Esame labai laimingi, turėdami galimybę suvienyti jėgas su gimnazija ir tapti naujos klasės mentoriais, – apie sprendimą prisidėti prie sustiprintos IT klasės pasakojo „Eneba“ bendraįkūrėjas ir įmonės vadovas Vytis Uogintas. – Tai jau ne pirma mūsų bendradarbystė, kur mes matome naudą abiems pusėms. Džiaugiamės, kad nauja klasė yra specializuota IT srityje ir tikimės, kad vieną dieną šie mokiniai taps „Eneba“ komandos dalimi“.

Mokiniai, norintys mokytis sustiprintoje IT klasėje, privalės laikyti atrankinį testą, kurį sudaro matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, gamtos mokslų ir programavimo užduotys. Atrankinio testo laikyti nereikia einamųjų metų respublikinių matematikos ir informatikos olimpiadų bei konkursų prizininkams.

Kadangi sustiprintoje IT klasėje per savaitę mokinių ugdymui skiriamos keturios informacinių technologijų pamokos, visi besimokantys renkasi laikyti baigiamąjį valstybinį informacinių technologijų egzaminą. Statistiniai duomenys rodo, kad daugiau nei pusė įstojusių į sustiprintą IT klasę šį egzaminą išlaiko aukščiausiu balu. Taip pat, stodami į Kauno technologijos universitetą, sustiprintos klasės mokiniai per dvejus metus įgis objektinio programavimo 15 ECTS kreditų.

Stiprų pasiruošimą būsimai karjerai IT sektoriuje rodo ir šios klasės absolventams atsivėrusios tarptautinės galimybės. Tarp 80 sustiprintą IT klasę baigusių absolventų pasitaikė ne vienas, tikslingai pritaikęs įgytą IT pasiruošimą. Pavyzdžiui, vienas absolventas turėjo galimybę bendradarbiauti su Silicio slėniu, taip pat viena iš merginų mokėsi Kembridžo universitete, o vėliau įsidarbino „Google“. KTU gimnazijos teigimu, tai tik keletas sėkmės istorijų.

„Sustiprintą IT klasę renkasi mokiniai, kurie suinteresuoti savo gyvenimus sieti su informacinėmis technologijomis, – pasakojo KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras. – Be to, matome, kad visi šioje klasėje jaučia didelę motyvaciją praktiškai pritaikyti įgytas žinias, todėl dar nebaigę gimnazijos neretai susiranda praktikos ar darbo vietas IT įmonėse. Tokia patirtis būsimiems IT specialistams padeda iš anksto susipažinti su pasirinktos karjeros aplinka.“

Stojamieji egzaminai į KTU gimnazijos sustiprintą IT klasę vyks birželio 12 d., o rezultatai bus skelbiami birželio 14 d. Taip pat, mokymosi galimybė suteikiama ir kitų miestų mokiniams, kuriems užtikrinama gyvenamoji vieta Kaune.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: