(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šiais metais sudarytame savaitraščio „Veidas” Lietuvos gimnazijų ir vidurinių mokyklų reitinge net dvi Kauno miesto gimnazijos atsidūrė lyderių trejetuke.

KTU gimnazijai pavyko iš lyderės pozicijų išstumti Vilniaus licėjų. Šios dvi gimnazijos metai iš metų rungtyniauja dėl pirmosios vietos reitinge.

Viena didžiausių šuolių reitinge padarė Kauno jėzuitų gimnazija. Lyginant su praėjusios metais, Kauno jėzuitų gimnazija pakilo iš šeštosios vietos į trečiąją.

Aukštas vietas reitinge užėmė kitos Kauno miesto gimnazijos ir vidurinės mokyklos. Jono Basanavičiaus gimnazija užėmė 13 vietą,  Purienų vid. mokykla – 16 vietą, „Santaros” gimnazija -17 vietą, „Saulės” gimnazija – 18 vietą, „Varpo” gimnazija – 19 vietą, A. Smetonos gimnazija – 20 vietą, VDU „Rasos” gimnazija – 22 vietą.

Iš viso pirmajame reitingo šimtuke buvo paminėta net 17 Kauno miesto gimnazijų ir vidurinių mokyklų. Lietuvos gimnazijų reitinge buvo įvertintos 499 mokymo įstaigos. Visos Lietuvos gimnazijos ir vidurinės mokyklos vertintos pagal tai, kiek jų absolventų įstojo į Lietuvos universitetus vadinamuoju pirmuoju pageidavimu ir kiek jaunuolių išvyko studijuoti į užsienio aukštąsias mokyklas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: