lsdp.lt archyvo nuotr.

JAV energetikos įmonė “Chevron” iš skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso Lietuvoje galėjo pasitraukti ir dėl sprendimų Strasbūre bei Paryžiuje, mano premjeras Algirdas Butkevičius. Jis spėja, jog tai galėjo lemti pastaruoju metu priimti Europos Parlamento ar Prancūzijos politikų sprendimai.

“Argumentacija (“Chevron” – BNS) buvo tokia, kad nauja teisinė bazė jiems pablogino sąlygas daryti investicijas Lietuvoje. Aš manau, kad gali būti ir tarptautiniai tam tikri dalykai – girdėjote paskutiniu metu Europos Parlamento priimtus sprendimus, girdėtoje Prancūzijoje priimtą sprendimą, kad sprogdinimo būdu yra draudžiama ieškoti skalūnų dujų”, – interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Premjeras pabrėžė, jog “Chevron” iš Lietuvos visiškai nepasitraukė – bendrovė toliau ieško dujų ir naftos.

“Jie ir toliau vykdo tam tikrus kitus darbus. Jie ne vien tik atlieka žvalgybos darbus, ieškant dujų, bet jie taip pat atlieka tam tikrus banduomuosius darbus, žiūrint, ar nėra naftos”, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

“Chevron” praėjusį antradienį pareiškė pasitraukianti iš skalūnų dujų žvalgybos konkurso dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: