A. Sabonis kandidatuos į LKF prezidento postą
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Europos vyrų krepšinio čempionato ambasadorius Arvydas Sabonis nusprendė ir pasibaigus Senojo žemyno pirmenybėms dirbti Lietuvos krepšinio labui.

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė ketinantis siekti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento posto.

„Paraiškos dar nepadaviau, bet ketinu tai padaryti. Turiu progą išmėginti save kitoje srityje. Energijos turiu, įsivaizduoju, kad toks darbas turėtų būti įdomus. Aišku, naujas man, bet kodėl gi nepabandžius, jeigu rinkimai gerai praeis?“ – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Sabonis.

Pastaruoju metu Kaune gyvenantis Sabonis aktyviai dalyvauja Lietuvos krepšinio gyvenime. Puikiai visoje Europoje žinomas legendinis krepšininkas kartu su „Eurobasket 2011“ organizatoriais lankėsi devyniose Senojo žemyno valstybėse ir kvietė tų šalių krepšinio aistruolius atvykti į Lietuvoje vyksiantį čempionatą. Lietuvos krepšinio simbolis visur buvo sutiktas su didžiausia pagarba.

Izraelyje Sabonio kreipimąsi į žydų tautą tiesiogiai transliavo šios šalies televizija, o Europos krepšinio ikoną priėmė šalies Prezidentas Shimonas Peresas. Tuo tarpu per vizitą Gruzijoje su Saboniu susitikęs šios šalies Prezidentas Michailas Saakašvilis jam įteikė Prezidento meistriškumo ordiną.

Šiuo metu LKF vadovaujančio Vlado Garasto kadencija baigsis po Europos čempionato. Naujojo prezidento rinkimai spalio 24 dieną vyks Kaune per LKF visuotinį susirinkimą.

– Arvydai, kodėl apsisprendėte kandidatuoti į Lietuvos krepšinio federacijos prezidentus? – tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Sabonio.

– Paraiškos dar nepadaviau, bet ketinu tai padaryti. Turiu progą išmėginti save kitoje srityje, iš vidaus pasižiūrėti į krepšinį ir jo problemas, pamėginti jas spręsti. Kodėl gi nepamėginus? Energijos turiu, įsivaizduoju, kad toks darbas turėtų būti įdomus. Aišku, naujas man, bet kodėl gi nepabandžius, jeigu rinkimai gerai praeis?

– Galbūt įtakos jūsų sprendimui turėjo artėjantis Europos čempionatas ir ambasadoriaus pareigos?

– Tai irgi padėjo apsispręsti. Manau, kad yra problemų ir rinktinėse: su vaikais, treneriais. Reikia gi susitvarkyti, o pas mus yra taip – geresni išvažiuoja į užsienį. Jaunimas taip greitai neužaugs, reikia juk iš kažko pasimokyti, ir mokytojų turėti. Viskas juk prasideda nuo vaikų ir nuo sporto mokyklų. Daug priklauso ir nuo pirmųjų trenerių. Po to, kai produktas jau apygatavis ir vaikas gaudosi – supranta, ką ir kaip reikia daryti, yra viena, tačiau labai svarbus ir pirminis darbas.

– Jūs puikiai žinomas visoje Europoje. Ar tai padės užimant tokį postą?

– Yra išlikę ir pažinčių ir ryšių. Lietuvoje federacija neblogai tvarkosi, bet yra ką daryti reklamuojant Lietuvą Europoje ir pasaulyje. Italijoje neblogai tvarkosi Dino Meneghinas, Serbijoje – Vlade Divacas. Pabandysiu ir aš.

– Artimiausiu metu išvyksite į JAV. Kokie jūsų planai už Atlanto?

– Kelionė šiek tiek neplanuota. Mane išrinko į Jameso Naismitho „Hall Of Fame“ muziejų, todėl reikia nuvažiuoti į pristatymą. Vėliau paskambino Portlendas, pakvietė užsukti ir pas juos. Nuo to laiko, kai baigiau karjerą NBA ten nebuvau lankęsis.

Rokas Buračas
BasketNews.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: