© Agnės Sinkevičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Pirmadienį Vilniuje besilankantis Europos Sąjungos (ES) komisaras Algirdas Šemeta su premjeru ketina aptarti, kaip Lietuva įgyvendina ES tarybos rekomendacijas dėl mokesčių sistemos keitimo ir mokesčių administravimo. Be to, bus kalbama apie priemones, kurių ES imasi kovoje su mokesčių vengimu ir sukčiavimu, bei apie Vyriausybės planus nuo kitų metų įsivesti eurą.

“Mes kalbėsime apie priemones, kurių Europos Sąjunga imasi kovoje su mokesčių vengimu ir sukčiavimu. Kaip tik rytoj finansų ministrų taryboje bus svarstoma keletas klausimų, susijusių su mokesčiais. Pavyzdžiui, klausimas dėl taip vadinamų paskolų, kurios yra naudojamos vengiant mokėti mokesčius”, – LRTradijui sakė A.Šemeta.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS sakė, kad pokalbyje numatoma aptarti, kaip Lietuva įgyvendina ES tarybos rekomendacijas dėl mokesčių sistemos ir mokesčių administravimo.

“Pavyzdžiui, nuo 2013 metų įsigaliojo nauja žemės mokesčio skaičiavimo tvarka, o nuo šių metų kovo ir balandžio 1-osios padidintas akcizas alkoholiui ir cigaretėms. Geriau administruojant mokesčius, Vyriausybė siekia surinkti daugiau pridėtinės vertės mokesčio ir akcizų”, – BNS sakė E.Butkutė Lazdauskienė.

A.Šemeta, be to, sakys kalbą Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmečio minėjime Vyriausybėje, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: