(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien Barselonoje prasidedančiame Europos lengvosios atletikos čempionate dalyvausianti lengvaatletė Austra Skujytė tikisi, kad problemos dėl riešo nesutrukdys jai pasiekti geriausią asmeninį rezultatą rutulio stūmimo rungtyje.

„Šios varžybos man yra labai svarbios, todėl treniruotis teko visu pajėgumu, nors ir šiek tiek trukdė problemos dėl riešo“, – teigia viena stipriausių Lietuvos lengvaatlečių Austra Skujytė.

Atėnų olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoja šiam čempionatui ruošėsi Kaune. „Kauno Ąžuolyno parke yra mėtymų aikštė, o greta įsikūrusiame sporto ir sveikatingumo klube „Ąžuolynas“ naudojausi treniruokliais, dirbau su štanga, tad pasiruošimo sąlygomis tikrai skųstis negaliu. Manau, esu pasiruošusi pasiekti naują geriausią asmeninį rezultatą, tik reikia susikaupti ir sau bei kitiems tai įrodyti“, – sakė A. Skujytė.

Pasak jos, stiprių varžovių rutulio stūmimo rungtyje yra nemažai. „Mano pagrindinės konkurentės yra tos, kurios stumia iki 18 metrų, tad su jomis ir kausiuosi“, – teigė olimpietė. Geriausias A. Skujytės asmeninis rezultatas rutulio stūmimo rungtyje šiuo metu yra 17 m. 86 cm. Jis pasiektas 2009 m. vykusiame Pasaulio lengvosios atletikos čempionate.

Liepos 27–rugpjūčio 1 dienomis Barselonoje vyksiančio 20-ojo Europos lengvosios atletikos čempionato kovose savo jėgas išmėgins pajėgiausi lengvaatlečiai iš 50 Europos šalių. Šiandien vakare įvyks čempionato atidarymo ceremonija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: