(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnybos Sanitarijos inspekcija kovo 16-20 dienomis Dainavos seniūnijoje surengė tęstinę viešąją akciją „Augink gyvūną atsakingai“.

Akcijos metu Draugystės ir Dainavos parkuose, aštuonių vidurinių mokyklų teritorijose ir stadionuose bei Dainavos seniūnijos nurodytose vietose buvo tikrinama, kaip gyvūnų augintojai laikosi Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių.

Akcijos metu nustatyti 53 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių pažeidimai. Gyvūnų augintojams skirti 46 žodiniai įspėjimai, surašyti 7 Administracinių teisės pažeidimų protokolai. Išdalinta 50 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių knygelių.

Dažniausiai šunų savininkai laiko neregistruotus gyvūnus, nemaža dalis jų gyvūnus vedžioja be antsnukio ir dažnai paleidžia pabėgioti be pavadėlio. Be to, nemažai akcijos metu patikrintų šunų augintojų neturėjo krepšelių vedžiojamų viešose vietose gyvūnų išmatoms surinkti ar jų nerinko.

Gyvūnų augintojams buvo dalijama nauja minėtų taisyklių redakcija, aiškinta, jog visi šunys laikomi Kauno mieste turi būti registruoti. Sutikta apie 15 šunų augintojų, kurie savo gyvūnus buvo užregistravę, vedžiojo su pavadėliais ir antsnukiais bei, kaip ir pridera kiekvienam atsakingam šunų laikytojui, turėjo krepšelius gyvūnų išmatoms surinkti. Tokie gyvūnų savininkai buvo pagirti. Akcijos metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas gyvūnų augintojų sąmoningumo skatinimui, dėl priemonių (krepšelių) vedžiojamų viešose vietose gyvūnų išmatoms surinkti, nes ši problema tampa aktualesne pavasarį nutirpus sniegui.

Gyventojai buvo informuojami ir įspėjami tik žodžiu dėl šio pažeidimo, tačiau jei žodiniai įspėjimai nebus efektyvūs, tolimesnių akcijų metu bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Registruotų gyvūnų duomenys buvo patikrinti VšĮ „Gyvūnų registravimo centro“ duomenų bazėje. Atkreiptinas dėmesys, jog gyvūnų registravimas ir ženklinimas mikroschema yra naudingas patiems gyvūnų savininkams, nes padeda greičiau rasti dingusius gyvūnus, mažinti pasiutligės židinių skaičių, palengvina keliones į kitas šalis, bei įpareigoja savininkus atsakyti už savo augintinius ir tinkamai juos prižiūrėti.

Paaiškėjo, jog yra ir tokių šunų savininkų, kurie gyvūną užregistravę, tačiau nemoka Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatytos vietinės rinkliavos.

Šunų savininkams, pažeidusiems Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles, bei negeranoriškiems, nenorintiems pripažinti savo pažeidimų ir nesiekiantiems jų išvengti buvo surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: