© Wikimedia Commons nuotr.

Kauno miesto taryba praėjusį ketvirtadienį pritarė sprendimui steigti viešąją įstaigą „Aleksoto teniso centras“. Šalia Veiverių plento suformuotame rekreacinės paskirties sklype bus įrengtas daugiafunkcinis sporto ir sveikatingumo kompleksas.

Planuojama suprojektuoti daugiafunkcinio sporto, paslaugų, sveikatingumo kompleksą bei organizuoti jo statybą, taip pat įrengti dengtą teniso aikštyną, kuris atitiktų tarptautinius standartus ir reikalavimus, bendro fizinio pasirengimo sales, teorijos mokymo klasę, konferencijų salę, sveikatingumo ir reabilitacijos paslaugų patalpas. Parko teritorijoje taip pat planuojama įrengti krepšinio aikštyną, poilsio zonas, o saugumą užtikrins vaizdo stebėjimo kameros.

„Aleksoto bendruomenė remia šį projektą, kadangi trūksta specifikuotų, lauko tenisą žaisti pritaikytų sporto aikštelių, o esamų aikštelių kokybė netenkina sportuojančiųjų poreikių“, – teigė Aleksoto bendruomenės centro pirmininko Zenonas Šalna.

Viešojoje įstaigoje bus orientuojamasi į socialiai remtinų vaikų ir paauglių, neįgaliųjų sportinę veiklą: bus sudaromos grupės, kurios galės lengvatinėmis sąlygomis arba visiškai nemokamai naudotis teniso aikštynais ir kitomis paslaugomis.

„Šis sporto centras miestui duos akivaizdžią naudą, nes bus įrengti ne tik teniso kortai, bet ir krepšinio aikštė, sutvarkytas parkas. Tikiu, jog projekto vystytojai bus socialiai atsakingi ir vaikus iš nepasiturinčių šeimų teniso paslapčių mokys nemokamai“, – teigė Kauno miesto tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

„Prižadame įrengti modernų ir šiuolaikišką centrą, kuriame bus sudarytos pačios geriausios sąlygos sportuoti ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams ar socialiai remtiniems vaikams“, – sakė žymus šalies tenisininkas Gvidas Sabeckis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: