Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija paskyrė 10 tūkst. litų Kauno dramos teatro aktoriaus atminimui įamžinti pastatant paminklą Petrašiūnų kapinėse.

Šį rugpjūtį aktoriaus artimieji ir jo talento gerbėjai minėjo pirmąsias A.Masiulio mirties metines. Norėdami įamžinti iškilaus aktoriaus nuveiktus darbus, indėlį į meno ir kultūros puoselėjimą Kauno mieste, Kauno valstybinis dramos teatras kartu su Skulptorių kūrybine studija bei aktoriaus artimaisiais nusprendė Petrašiūnų kapinėse, kur palaidotas aktorius, pastatyti atminimo paminklą.

Skulptorius Arūnas Sakalauskas neatlygintinai suprojektavo memorialinį paminklą. Antkapio paminklo architektūrinę dalį už 15 tūkst. litų gamins ir pastatys kapinėse viešoji įstaiga „Skulptorių kūrybinė studija“. Bendra paminklo sąmata viršija 50 tūkst. litų.

Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas kreipėsi į miesto savivaldybę su prašymu skirti dalį lėšų šio paminklo įrengimui.

Biudžeto ir finansų komitetas svarstė šį klausimą ir nutarė siūlyti iš Savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo skirti 10 tūkst. litų Kauno dramos teatro aktoriaus Algimanto Masiulio atminimui įamžinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: