Alkoholiu kioskuose prekiaus 3 val. per parą
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį (liepos 14 d.) dar kartą sprendė klausimą dėl prekybos silpnais alkoholiniais gėrimais Kauno kioskuose ir paviljonuose. Socialdemokratų partijos frakcijos siūlymui atšaukti ribojimus prekiauti tik 3 valandas – buvo nepritarta.

Miesto taryba net tris kartus balsavo dėl šio klausimo, tačiau sprendimas, priimtas pernai, liko nepakeistas. Smulkiesiems verslininkams alumi bei kitais silpnais alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 8,5 procento, leidžiama prekiauti tik nuo 17 iki 20 valandos.

Socialdemokratų siūlymą palaikė ir partijos „Vieningas Kaunas“ nariai, manydami, kad apribojus prekyba alkoholiu tik smulkiesiems verslininkams, esamų problemų neišspręs.

„Reikia galvoti, kaip išspręsti problemas dėl prekybos alkoholiu naktiniuose baruose, didžiuosiuose prekybos centruose. Jeigu riboti laiką prekybai, tai visiems vienodai, neišskiriant tik smulkiųjų verslininkų“, – kalbėjo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pernai inicijavęs tokio sprendimo priėmimą vicemeras Stanislovas Buškevičius dar kartą visiems priminė, kad siekiant kovoti su alkoholizmo problema yra du keliai: prekybos taškų skaičiaus mažinimas ir švietimas.

„Policijos pareigūnai mums nuolat kartoja, kad tokie kioskai yra nuolatiniai problemų židiniai, kur nuolat pažeidžiama viešoji tvarka“, – sakė vicemeras S. Buškevičius.

Mero pavaduotojo S. Buškevičiaus išsakomus argumentus kritikavo ne vienas tarybos narys, manydami, kad taip taryba ne tik diskriminuoja smulkiuosius verslininkus, bet ir juos žlugdo.

„Leiskite verslininkams pramaitinti save, savo šeimas, užsidirbti, o ne prašymą iš mūsų pagalbos, kai žlunga verslas“, – griežtai teigė Socialdemokratų partijos narys Artūras Orlauskas.

Kauno miesto tarybos narių nuomonė šiuo klausimų labai išsiskyrė. Prieš balsavo 15 narių, už taip pat 15 ir tik 3 tarybos nariai susilaikė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: