D. Kvederio nuotr. / Organizatorių archyvas

Birželio 26 dieną, per patį vidurvasarį, kai dienos ilgos, vakarai šilti ir naktys šviesios, festivalis „Senamiesčio žiogas“ kviečia į antrąjį renginį.

Jaukusis „Ryšių kiemelis 837“ tą vakarą bus papuoštas Gintauto Vėlykio grafikos darbais,  suaugę žiūrovai įsitaisys kuo patogiausiai, vaišinsis ar kalbėsis, gal tylomis klausysis, o mažiausius festivalio lankytojus  kūrybinės raiškos centras „Uniqum“ užims kūrybinėse eko žaislų dirbtuvėlėse, kuriose vaikučiai gamins žaislus (paukštį bei arkliuką) iš natūralių medžiagų, naudodami  antrines žaliavas.

Bet svarbiausia šiame renginyje bus muzika – sava, lietuviška, lyriška ir ironiška, linksma ir graudi, raminanti ir verčianti susimąstyti. Tie, kas klausėsi pirmojo koncerto, labai gerai žino, kaip naujai ir įtikinamai muzikoje suskamba lietuvių poetų eilės ir originalūs atlikėjų tekstai. O tie, kurie dar neapsilankė, maloniai kviečiame – ateiti.

Kaip jau įprasta, ir antrajame šio dainuojamosios poezijos festivalio koncerte publikai gros ir dainuos keturi atlikėjai.

Vytautas V. Landsbergis – žymus Lietuvos teatro ir kino režisierius, knygų, dainų autorius ir atlikėjas, sukūręs daugiau nei dvidešimt kino filmų, septynias pjeses ir nemažai eilėraščių tiek vaikams, tiek suaugusiems. Dažnai V.V. Landsbergio koncertai panašūs į spektaklius, o šiame festivalyje menininkas tarp atliekamų dainų (“O žvaigždė puodynėj”, „Tupi pievoje lėktuvas“, “O jeigu aš numirčiau“ ir kt.) žada įterpti ir savo kurtų pasakų motyvų. O pasakų kūrėjas yra parašęs tikrai daug, vienos geriausių ir žinomiausių “Rudnosiuko istorijos”, “Arklio Dominyko meilė”, „Pelytė Zita“ ir kt.

Ieva Narkutė – jauna, tačiau stulbinančiai talentinga dainuojamosios poezijos atlikėja. Jau daugiau nei dešimt metų dainas kuriančią I. Narkutę daugybė klausytojų atrado per dainą „Raudoni vakarai“, kuri nuskambėjo filme „Tadas Blinda. Pradžia“. Ievos balsas skamba ir Vytauto V. Landsbergio dokumentinėje juostoje „Trispalvis“. I. Narkutė yra ta atlikėja, kuri per koncertus ne tik atlieka nuostabias dainuojamosios poezijos dainas, bet ir priverčia klausytoją mąstyti. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad Ieva Narkutė festivalio „Senamiesčio Žiogas“ klausytojus savo dainomis džiugina nuo pirmųjų festivalio dienų.

„Saulės broliai“ – tai grupė išsiskirianti savitu muzikiniu stiliumi bei įvairove: nuo keltiškų, indiškų bei armėniškų motyvų iki šokti kviečiančių dainų ar už širdies griebiančių baladžių. Koncerto metu pasirodys keturi „saulėti“ ir gana įvairiapusiški vaikinai: Saulius Petreikis (vokalas ir pučiamieji instrumentai), Donatas Petreikis (vokalas, gitara, saksofonas), Tadas Dešukas (smuikas, bosinė gitara) ir Andrius Kairys (būgnai). Festivalio koncerte grupė „Saulės broliai“ klausytojus žada užkrėsti gera nuotaika bei pakerėti skambiomis melodijomis.

Justina Kaminskaitė – jauna ir perspektyvi kūrėja ir atlikėja, kuri  moko muzikos, dainuoja džiazą, veda renginius ir atsargiai ieško savęs teatro scenoje. „Dainos pačios ateina pas mane. Didžiulį džiaugsmą teikia kuriamos dainos sąskambių ieškojimas, melodijos gludinimas ir pateikimo klausytojams režisavimas. Todėl kiekvienas susitikimas su auditorija man yra įvykis“, – teigia Justina.

Bilietus platina „Tiketa“, renginio pradžia – 19 val., trukmė – 3 val., vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai. Taip pat dar galima įsigyti abonementus į likusius keturis festivalio koncertus.

Festivalį „Senamiečio žiogas“ organizuoja 2007 metais įsikūrusi VšĮ „Idėjų garažas“. Tai – jaunų kauniečių kompanija, nepailstanti, atsakinga, entuziastinga, pilna idėjų ir gebėjimo jas įgyvendinti, mylinti Kauną ir prisidedanti prie miesto kultūrinio gyvenimo, draugaujanti su scenos grandais bei atrandanti ir publikai pristatanti jaunus, perspektyvius atlikėjus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: