© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

„Aš noriu šventę švęst!“ – kažkada seniai nuaidėjo ši skambi frazė. Jei manysime, jog kiekviena diena lyg šventė, tuomet tikrai yra ką švęsti. Tik pasidaro visiškai neaišku, kaip šį norą įgyvendinti, susidūrus su metai iš metų Kauną slegiančia nuomone, jog tai apmiręs miestas. Ta mirtis, sako, pasireiškia net dieną, tuomet ką kalbėti apie naktį?

Dauguma po žodžiais „naktinis gyvenimas“ įžvelgs pasilinksminimus miesto naktiniuose klubuose. Suskaičiuoti visiems Kaune esantiems klubams tikrai neužtektų abiejų rankų pirštų. Dažni naktinių vakarėlių svečiai atskleidžia, jog Kauno klubai turi ką pasiūlyti, kai norisi pasimėgauti skaniais kokteiliais, gerai praleisti laiką draugų kompanijoje ar pašėlti šokių salėje.

Žinoma, visada atsiras tokių, kurie naktines linksmybes pavadins tuštybių muge, pripildyta alkoholyje skendinčių jaunuolių. Bet galima kirsti lažybų, net ir jie smalsumo vedini užsuka pasižiūrėti, kas vyksta už klubinės šeimos namų durų. Vakarėlių mėgėjai tik linksi galva – įvairiuose klubuose, įvairūs ir žmonės, o kad vaizdai neblaškytų ir vakarėliui galėtume paspausti „Like“, svarbu iš visos Kauno pasiūlos išsirinkti sau priimtiniausią pasilinksminimo vietą.

Visgi ne vien klubuose naktinis gyvenimas verda. Tamsiuoju paros metu galima tiesiog išeiti pasivaikščioti, ar prisėsti prie taurės vyno jaukiame restoranėlyje. Kauno senamiestis taip pat bruzda, antradienio vakarą kavinės pilnos užsukusių pasiplepėti. Na gerai, ne visos, tačiau jei kai kuriose iš jų savaitės viduryje nuspręsite pailsinti kojas, greičiausiai teks nusivilti, laisvų vietų nematyti. Atrodys labai nuobodžiai, jei pasakysiu, kad aktyvesniam miestui tereikia gero oro, tačiau tai tiesa. Atšilus orams dažniau žvalgomės, kur galėtume išeiti, kažką pamatyti, pasišokti ir gerai praleisti laiką.

Vėlų vakarą į Kauno gatves nemažai žmonių sukviečia ir mieste organizuojami renginiai. Tai natūralu, miestiečiui reikia reginio, antraip kam pakilti nuo minkštos pagalvės. Kaunas jau įrodė, jog gali pasiūlyti, į ką iškeisti šiltą nakties miegą. Pavyzdžiui? Taip, pagalvojote visiškai teisingai, tai dažni nemokami koncertai „Romuvos pasaže“ ar „Kauno naktys“, budinusios miestą koncertais, parodomis, šokiais ir kitokiomis pramogomis. Kartkartėmis ir sporto mėgėjai turi ką veikti, visai neseniai jie savo jėgas galėjo išbandyti naktinio krepšinio turnyre. Prie sąrašo galime pridėti ir festivalį „Kaunas Jazz“, gatvės muzikos dieną, baikerių šou, ar kitus renginius, kurių pavadinime žodžio „naktis“ nematyti, tačiau nesudalyvauti juose būtų tikrų tikriausias nusižengimas sau.

Ką atsakyti tiems, kurie mano, jog naktinės pramogos reikalauja stipriai pakratyti kišenę? Atsakymas išties paprastas, paspaudus keletą klavišų savo kompiuteryje ar išmaniajame telefone galima nesunkiai rasti storos piniginės nereikalaujančių pasilinksminimo vietų, jau šią vasarą kviečiančių laiką leisti su garsiais Lietuvos muzikos atlikėjais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: