(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Madridas, 2011 m. balandžio 7 d. – 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) ambasadorius Arvydas Sabonis ketvirtadienį Madride palinkėjo Ispanijos rinktinei finale žaisti su Lietuvos krepšininkais. Šį palinkėjimą jis pasiuntė daugiau nei 50 žurnalistų, susirinkusių į „EuroBasket 2011“ pristatymą Ispanijos krepšinio federacijoje.

„Sunku pasakyti, kas laimės Europos pirmenybes. Tačiau tikiu, kad mes susitiksime finale“, – pareiškė A.Sabonis.

„EuroBasket 2011“ pristatymas Ispanijoje buvo jau penktas toks renginys iš A.Sabonio ir „EuroBasket 2011“ organizatorių kelionių po Europą serijos. Prieš tai pirmenybės buvo pristatytos Slovėnijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Rusijoje.

Į pristatymą Madride susirinkusius žiniasklaidos atstovus ir vietos lietuvius sveikino dalyvius pasveikino Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas José Luisas Sáezas ir Lietuvos ambasadorė Ispanijoje Audra Plepytė. Jie pabrėžė, kad būsimos Europos pirmenybės Lietuvoje yra nepaprastai svarbios, nes jose bus kovojama dėl kelialapių į Londono olimpiadą.

Į 2012 m. Olimpines žaidynes automatiškai patenka dvi stipriausios Europos ekipos. Rinktinės, užėmusios 3-6 vietas, kovos dėl kelialapių į Londoną atrankos turnyre.

Po pristatymo A. Sabonis daugiau nei 40 minučių atsakinėjo į pagrindinių Ispanijos televizijos ir radijo, spaudos ir interneto žurnalistų klausimus.

Ispanijos rinktinė „EuroBasket 2011“ varžybas pradės vienoje grupėje su Lietuvos krepšininkais Panevėžyje. Ten taip pat žais Lenkijos, Turkijos, Didžiosios Britanijos ekipos ir viena iš trijų komandų, kuri paaiškės rugpjūtį. Tai gali būti Portugalija, Suomija arba Vengrija.

„Eurobasket 2011“ vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune. Pirmąsyk Europos krepšinio istorijoje jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno rinktinės.

Šią „EuroBasket 2011“ ambasadoriaus kelionę padėjo surengti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, tarptautiniai Vilniaus ir Kauno oro uostai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: