Atnaujinta Babtų mokyklos-darželio sporto aikštelė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Nuo šiol Babtų mietelio vaikai laisvalaikį galės turiningai leisti atnaujintoje Babtų mokyklos-darželio sporto aikštelėje.

Ji įrengta pasinaudojus LEADER programos parama. Įgyvendinant projektą, kurį inicijavo Babtų mokykla–darželis, o partneriu buvo Kauno rajono savivaldybės administracija, išasfaltuota aikštelė, išlieta dangą, nudažytos linijos, įrengti du krepšinio stovai, universalūs stovai su tinklu tinkliniui ir badmintonui žaisti, medinės lygiagretės, buomas, horizontalios kopėtėlės, suoliukai.

Šioje ugdymo įstaigoje ugdomi 196 vaikai iki 12 metų. Mokykla-darželis neturėjo nei sporto salės, nei aktų salės. Vienintelė vieta žaidimams, sportui, aktyviam laisvalaikiui buvo nuo dažno naudojimo ištrypta, duobėta žalia veja. Kadangi miestelio centre taip pat nebuvo aikštelės, pavasarį, rudenį ir vasarą Babtų vaikai žaisdavo mokyklos-darželio teritorijoje.

Atnaujintoje aikštelėje sportuos ir žais ne tik mokyklos-darželio, bet ir miestelio vaikai, vyks sporto renginiai, įvairios šventės: Atvelykio, Vaikų gynimo dienos, kasmetinės amatų dienos, pradinės mokyklos rugsėjo 1-osios bei mokslo metų užbaigimo šventės, į kurias susirenka bendruomenės nariai, svečiai iš įvairių Babtų seniūnijos kaimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: