(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Gegužės 26-27 d. Vilniuje įsikūręs Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP) atvers duris lankytojams. Čia visuomenei bus suteikiama proga ne tik įvertinti kūrybiškai pasikeitusią Parko aplinką, bet ir sudalyvauti nemokamuose renginiuose – diskusijose, seminaruose, kūrybinėse dirbtuvėse. Forumo „Kūrybiškumas ir verslo idėjos“ metu daugiausiai dėmesio bus skiriama kūrybiško požiūrio ugdymui ir viešai diskusijai apie tai, kokią naudą valstybei ir ekonomikai gali atnešti lengvesnis, kūrybiškesnis ir mažiau formalus požiūris į jauną verslą.

„Inovacijos versle neįmanomos be kūrybiškumo, o tradicinė biuro aplinka nestimuliuoja. Netgi mūsų technologijų parke vis dar yra daug tradicinių kėdžių, stalų – neįkvepiančių darbo vietų, kurios neskatina kūrybiškumo, – sako ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius. – Tačiau mes supratome, kad metas keistis, nes tik taip galime būti arti jauno kuriančio verslo. Dėl to jau įrengėme sieną idėjoms, ant kurios žmonės gali laisvai rašyti ir piešti, pakabinome pagalves su įkvepiančiais užrašais ant lubų“.

„Siekiant skatinti kūrybiškumą versle, reikia pradėti nuo pokyčių Lietuvos mokslo ir inovacijų politikoje, – sako ketvirtadienį ŠMTP vyksiančios diskusijos moderatorius, inovacijų vadybos ekspertas Linas Eriksonas, – Lietuvos akademinėje bendruomenėje vis dar nesuvokiama kūrybiškumo ir stimuliuojančios aplinkos svarba. Mūsų vaikai mokomi estetikos ir taisyklių, tačiau pats kūrybiškumo bei fantazijos lavinimas pamirštamas“.

Jo teigimu, nereikia stebėtis, kad suaugę žmonės Lietuvoje nemoka atitrūkti nuo įprastos darbinės aplinkos bei konvencinio mąstymo. „Užsienio šalyse į kūrybiškumą žiūrima kitaip: pavyzdžiui, inovacijomis garsėjančioje Danijoje kūrybinio mąstymo mokoma nuo pat pradinių klasių iki pensinio amžiaus. Tuo tarpu Lietuvoje į kūrybiškumą orientuota mokymo sistema dar tik pradedama formuoti“, – sako L. Eriksonas.

Diskusijos, kurioje kviečiami dalyvauti ŠMTP socialiniai partneriai, akademinės bendruomenės ir technologijų parkų atstovai, inovatyvios jaunos įmonės bei kūrybiškas jaunimas, metu pirmą kartą Lietuvoje bus žaidžiamas simuliacinis žaidimas „Marsmallow Challenge”. ŠMTP atvirų durų metu taip pat bus skaitomi pranešimai aktualiomis temomis: organizacijų psichologas Mantas Tvarijonavičius pasakos apie įtakos darymą aplinkiniams ir manipuliacijos galią, o Finansinio savarankiškumo mokyklos steigėjas Augustas Alešiūnas, Lietuvos marketingo asociacijos valdybos pirmininkas Simonas Bartkus, televizijos prodiuseris Laurynas Šeškus ir pramoginių renginių organizatorius Jogaila Morkūnas duos patarimų, kaip „supakuoti“ verslo idėją skirtingoms auditorijoms: investuotojams, rinkai, visuomenei.

Smalsiems lankytojams duris atvers ŠMTP patalpose įsikūrę „Virtualus biuras“ ir pirmasis bendradarbystės (angl. coworking) centras „HUB Vilnius“. Renginio metu vyks Jauno verslo mugė, kūrybiško mąstymo išvargintas smegenis bus galima pailsinti stalo žaidimų turnyre, gurkšnojant šaltą arbatą pavėsyje ar tiesiog smagiai leidžiant laiką su bendraminčiais barbekiu metu.

Forumo „Kūrybiškumas ir verslo idėjos“ programa: http://www.smtp.lt/uploads/files/dir16/13_0.phpRegistracija į renginį: info@smtp.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: